Rückkehr in die Zukunft 2


Projekttitel: Rückkehr in die Zukunft 2

U okviru projekta „Povratak u budućnost 2” posjetili smo Osnovnu školu „Podmurvice” u Rijeci.
Na putu do Rijeke svratili smo u Osnovnu školu „Stjepan Radić” u Božjakovini, gdje smo napravili kratki predah od putovanja. Domaćini škole su nam pripremili radionicu „Pružimo ruku prijateljstva”.
Prvi dan druženja, s našim domaćinima u Rijeci, protekao je u duhu zabave, razonode, druženja, saznavanja i upoznavanja. U školi, na radionici, izrađivali smo znak „peace”, modni detalj za karneval. U popodnevnim satima nas je čekala prava avantura - Riječki karneval. Šarenilo, ples, glazba i pozitivna energija ispunili su centar grada kojim je više tisuća djece šetalo odjeveno u posebno izrađene maske i kostime. Naša skupina je predstavljala „hipije”. Nakon karnevala posjetili smo Dječju kuću, centar kulture i umjetnosti za djecu, a najveći dojam na nas je ostavila prostorija „Šuma Striborova”, čarobna zelena soba.
Drugoga dana boravka obišli smo kuću zvončara, upoznali se s pojmom „zvončara” i izrađivali cvjetove koji krase kape. Nakon toga prisustvovali smo jednom dijelu ophoda Mučićevih zvončara. Uspješno su tjerali zle duhove i zimu, te dozivali proljeće.
Nakon toga čekala nas je nova avantura. Domaćini su se potrudili da upoznamo ljepote i znamenitosti Rijeke, u čemu su i uspjeli, jer smo svi upamtili da je broj stuba do Trsata - 561. Polazna točka je bio hotel „Marina”, gdje smo bili i smješteni, a krajnja na Trsatu, odakle smo uživali u panoramskom pogledu na Rijeku.
Posljednjeg dana boravka u Rijeci imali smo prijem kod župana Zlatka Komadine i suradnika. Nakon prijema smo krenuli za Gornju Stubicu. Popodne je proteklo na bazenu. Sutradan smo posjetili Muzej Seljačke bune u kome je bila radionica o Matiji Gupcu. Stajali smo pod Gupčevom lipom i slušali mnoge zanimljivosti o Matiji Gupcu, o kojima su učenici, samo, čitali. Boravak je bio ispunjen druženjem i razgledanjem znamenitosti u ovom izuzetnom mjestu.
U povratku smo posjetili Osnovnu školu „Rugvice” u Rugvicama, gdje smo razmatrali mogućnosti buduće suradnje. Sie sehen sich die Bildergalerie an.


Posjet Rijeci i Riječkom karnevalu u okviru projekta Rückkehr in die Zukunft 2.

Riječki karneval - Dječja karnevalska povorka.
Đaci naše škole su na trećem satu, osmom minutu i dvadest petoj sekundi video materijala.