Competition in the use of drones

Republičko takmičenje

Republičko takmičenje u programiranju i upravljanju dronovima, u okviru Festivala ZNANjEM ZA BUDUĆNOST, održano je, u subotu 22. aprila, u Hali sportova „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu.
Ekipu škole činili su učenici:
- Dušan Urukalo 5.a,
- Vedran Tikvicki 6.a,
- Nemanja Moravčić 7.a i
- Bogdan Kovačević 7.a.
Takmičenje se sastojalo iz tri zadatka - tri misije. U prvoj misiji učenici su slobodno upravljali dronom po postavljenom poligonu. U drugoj misiji poligon je bilo potrebno savladati pisanjem programskog kôda u Python-u, dok je u trećoj misiji programski kôd pisan upotrebom Skretch-a ili Drone Blocks-a. Upotreba varijabli u oba programska kôda donosila je dodatne bodove.
Na republičko takmičenje plasiralo se 40 ekipa sa teritorije Republike Srbije. Naša škola je pokazala solidno znanje, ali nije uspela zauzeti jedno od prva tri mesta. Škola je dobila zahvalnicu za učešće, a učenici i mentor prigodne poklone.


District competition

Okružno takmičenje u korišćenju dronova u okviru FESTIVALA „ZNANjEM ZA BUDUĆNOST“, održano je u subotu, 25. marta, u Osnovnoj školi „Sonja Marinković“ u Novom Sadu sa početkom od 13:00 časova.
Ekipu naše škole činili su učenici: Dušan Urukalo (5.a), Vedran Tikvicki (6.a), Nemanja Moravčić i Bogdan Kovačević (7.a). Takmičenje se sastojalo iz tri zadatka - tri misije. U prvoj misiji učenici su slobodno upravljali dronom po postavljenom poligonu. U drugoj misiji poligon je bilo potrebno savladati pisanjem programskog koda u Python-u, dok je u trećoj misiji programski kod pisan upotrebom Skretch-a ili Drone Blocks-a uz upotrebu varijabli.
Prijavljeno je bilo 18 ekipa sa teritorije Bačke, a ekipa naše škole osvojila je treće mesto (160 bodova) i plasirala se na republičko takmičenje, koje je zakazano za 22. april u Hali sportova „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu.
Škola je dobila zahvalnicu za učešće, a učenici prigodan poklon u vidu bluethoot zvučnika. You look at the picture gallery.

Leave a Reply