Natjecanje u korištenju dronova

Republičko natjecanje

Republičko natjecanje u programiranju i upravljanju dronovima, u okviru festivala ,ZNANJEM ZA BUDUĆNOST, održano je u subotu 22. travnja, u Dvorani sportova ,,Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu.
Ekipu škole činili su učenici:
- Dušan Urukalo 5.a,
- Vedran Tikvicki 6.a,
- Nemanja Moravčić, 7.a i
- Bogdan Kovačević 7.a.
Natjecanje se sastojalo od triju zadataka - tri misije. U prvoj
misiji učenici su slobodno upravljali dronom po postavljenom poligonu. U drugoj misiji poligon je bilo potrebno svladati pisanjem programskog koda u Pythonu, dok je u trećoj misiji programski kod pisan upotrebom Skretcha ili Drone Blocksa. Upotreba varijabli u oba programska koda donosila je dodatne bodove.
Na republičko natjecanje plasiralo se 40 ekipa iz Republike Srbije. Naša je škola pokazala solidno znanje, ali nije uspjela zauzeti jedno od prvih triju mjesta. Škola je dobila zahvalnicu za sudjelovanje, a učenici i mentor prigodne poklone.

Prijevod: Ivan Mikulić


Okružno natjecanje

Okružno natjecanje u korištenju dronova u okviru FESTIVALA „ZNANJEM ZA BUDUĆNOST“, održano je u subotu, 25. ožujka, u Osnovnoj školi „Sonja Marinković“ u Novom Sadu s početkom od 13 h.
Ekipu naše škole činili su učenici:
Dušan Urukalo (5.a), Vedran Tikvicki (6.a), Nemanja Moravčić i Bogdan Kovačević (7.a).
Natjecanje se sastojalo iz tri zadatka - tri misije. U prvoj misiji učenici su slobodno upravljali dronom po postavljenom poligonu. U drugoj misiji poligon je bilo potrebno svladati pisanjem programskog koda u Pythonu, dok je u trećoj misiji programski kod pisan upotrebom Skretcha ili Drone Blocksa uz upotrebu varijabli.
Prijavljeno je bilo 18 ekipa s područja Bačke, a ekipa naše škole osvojila je treće mjesto (160 bodova) i plasirala se na republičko natjecanje, koje je zakazano za 22. travanj u Hali sportova „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu.
Škola je dobila zahvalnicu za sudjelovanje, a učenici prigodan poklon u vidu bluethoot zvučnika. Pogledajte galeriju slika.

Prijevod: Ivan Mikulić

Odgovori