Verseny drónok használatában

Köztársasági verseny

Április 22-én, szombaton került megrendezésre az újbelgrádi „Ranko Žeravica" Sportcsarnokban a KNOWLEDGE FOR THE FUTURE fesztivál keretében a drónok programozásának és menedzselésének országos versenye.
Az iskola csapata a következő tanulókból állt:
- Dušan Urukalo 5.a,
- Vedran Tikvicki 6.a,
- Nemanja Moravčić 7.a i
- Bogdan Kovačević 7.a.
A verseny három feladatból - három küldetésből - állt. Az első küldetésben a diákok szabadon kezelték a drónt a felállított gyakorlópályán. A második küldetésben a sokszöget Pythonban programozási kód írásával kellett elsajátítani, míg a harmadik küldetésben Skretch vagy Drone Blocks segítségével írták a programozási kódot. A változók használata mindkét programkódban pluszpontokat ért el.
Az országos versenyre a Szerb Köztársaság területéről 40 csapat kvalifikálta magát. Iskolánk komoly tudásról tett tanúbizonyságot, de az első három hely valamelyikét nem sikerült megszerezni. Az iskola elismerő oklevelet kapott a részvételért, a tanulók és a mentor pedig külön ajándékban részesült.

Fordítás: Ibolja Vitasović


Körzeti verseny

Március 25-én, szombaton, az újvidéki Sonja Marinković Általános Iskolában 13 órai kezdettel került megrendezésre a drónhasználat körzeti vetélkedője a „TUDÁS A JÖVŐÉRT” FESZTIVÁL keretében.
Iskolánk csapata a következő tanulókból állt: Dušan Urukalo (5.a), Vedran Tikvicki (6.a), Nemanja Moravčić és Bogdan Kovačević (7.a). A verseny három feladatból – három küldetésből – állt. Az első küldetésben a diákok szabadon kezelték a drónt a felállított gyakorlópályán. A második küldetésben Pythonban programozási kód írásával kellett leküzdeni a sokszöget, míg a harmadik küldetésben a programozási kódot Skretch vagy Drone Blocks segítségével írták fel változók felhasználásával.
Bácska területéről 18 csapatot regisztráltak, iskolánk csapata harmadik helyezést ért el (160 ponttal) és kvalifikálta magát az országos versenyre, amely április 22-én lesz az újbelgrádi „Ranko Žeravica" sportcsarnokban.
Az iskola köszönő oklevelet kapott a részvételért, a tanulók pedig megfelelő ajándékot kaptak bluetooth hangszórók formájában. Lásd a képgalériát.

Fordítás: Ibolja Vitasović

Vélemény, hozzászólás?