Adventi vásár

U iščekivanju Božićnih praznika, učenici i nastavnici su organizovali, u Domu kulture u Tavankutu, priredbu povodom Adventa, kao i vašar u školi, na kome su prodavali različite ukrase, kolače i suvenire koje su sami izradili.
Nakon što je direktorica škole - Stanislava Stantić Prćić, pozdravila prisutne, školski hor je izveo pesmu Sretan Božić svakome. Dramska sekcija priredila je predstavu prema tekstu Drvce koje je želelo drugačije lišće Fridriha Rikerta. Tamburaški orkestar je, za kraj, odsvirao Radujte se, narodi, želeći svim đacima i njihovim porodicana srećne Božićne praznike.
Po završetku priredbe, u fiskulturnoj sali škole, otvoren je vašar. Učenici od prvog do osmog razreda, iz Ljutova, Gornjeg i Donjeg Tavankuta, izložili su, sa svojim odeljenjskim starešinama, različite božićne predmete koje su zajedničkim radom, s roditeljima, pripremili u okviru vannastavnih aktivnosti. Kako je Advent period u kom naročito pomažemo jedni drugima, škola je na ovaj način podržala inicijativu skupljanja slatkiša i slaniša za najmlađe, koju je pokrenula grupa Naše malo nekome je sve. Novac koji je prikupljen na vašaru će biti upotrebljen za kupovinu školskog vozila. Svi posetioci su podržali ovaj događaj humanitarnog karaktera, koji je organizovan u okviru manifestacije Advent u Tavankutu.
Prenosimo utiske jednog od roditelja:
- Sinoćašnji nastup male dice iz škulskog hora, zatim i sam dičiji vašar, ostavijo je prisutni svit bez daha. Dica su pivala, odrasli nasmijani, usprkos privelikoj gužvi nije bilo nervoze. Jedna nestvarna scena možda i nesvatljiva za one koji nisu bili prisutni. TAVANKUT je sinoć bio VELIK!!! Velik ko nikad do sad jel dica su stvari uzela pod svoje i dica su nam pivala, prodavala ono što su njevim veštim malim prstićima i neobuzdanom maštom stvorili“. Mi odrasli, vrime nam je da se ugledamo na tu slogu i jedinstvo - pa to ostavlja bez riči svakog! Dico mirgeška i tavankucka veliko Vam fala na suzama radosnicama, kojima ste ukrasili lica mnogima od nas, svit je Vaš! Zato dico naprid - svako od nas je uz Vas!!! Vaš Tome. FALA VAM SVIMA! Lásd a képgalériát.

Vélemény, hozzászólás?