Adventski vašar

U iščekivanju božićnih praznika, učenici i nastavnici su organizirali, u Domu kulture u Tavankutu, priredbu povodom Adventa, kao i vašar u školi, na kojem su prodavali različite ukrase, kolače i suvenire koje su sami izradili.
Nakon što je ravnateljica škole - Stanislava Stantić Prćić, pozdravila prisutne, školski zbor je izveo pjesmu „Sretan Božić svakome”. Dramska sekcija priredila je predstavu prema tekstu „Drvce koje je željelo drugačije lišće” Friedricha Rückerta. Tamburaški orkestar je, za kraj, odsvirao „Radujte se, narodi”, željeći svim đacima i njihovim obiteljima sretne božićne praznike.
Po završetku priredbe, u fiskulturnoj dvorani škole, otvoren je vašar. Učenici od prvog do osmog razreda, iz Ljutova, Gornjeg i Donjeg Tavankuta, izložili su, sa svojim razrednicima, različite božićne predmete koje su zajedničkim radom, s roditeljima, pripremili u okviru izvannastavnih aktivnosti.
Kako je Advent razdoblje u kojem naročito pomažemo jedni drugima, škola je na ovaj način podržala inicijativu skupljanja slatkiša i slaniša za najmlađe, koju je pokrenula grupa Naše malo nekome je sve. Novac koji je prikupljen na vašaru bit će upotrebljen za kupovinu školskog vozila.
Svi posjetitelji su podržali ovaj događaj humanitarnog karaktera, koji je organiziran u okviru događaja Advent u Tavankutu.
U nastavku prenosimo dojmove jednog roditelja:
- Sinoćnji nastup male dice iz školskog zbora, zatim i sam dičiji vašar, ostavio je prisutni svit bez daha.
Dica su pivala, odrasli nasmijani, usprkos privelikoj gužvi nije bilo nervoze. Jedna nestvarna scena možda i neshvatljiva za one koji nisu bili prisutni.
TAVANKUT je sinoć bio VELIK!!!
Velik ko nikad do sad jel dica su stvari uzela pod svoje i dica su nam pivala, prodavala ono što su njevim vještim malim prstićima i neobuzdanom maštom stvorili.
Mi odrasli, vrime nam je da se ugledamo na tu slogu i jedinstvo - pa to ostavlja bez riči svakog!
Dico mirgeška i tavankutska, veliko vam fala na suzama radosnicama, kojima ste ukrasili lica mnogima od nas, svit je Vaš!
Zato dico naprid - svatko od nas je uz Vas!!!
Vaš Tome.
FALA VAM SVIMA!.
Pogledajte galeriju slika.

Prijevod: Ivan Mikulić

Odgovori