Iskolánk képviselői Tivatban

Po pozivu gospođe Ljerke Sindik iz NVU-a „Gjurgjevo brdo” iz Tivta, ravnateljica škole Stanislava Stantić Prćić i voditeljica učeničke zadruge Ivana Vuković, prezentirale su radionicu izrade predmeta od slame i sjemenki.
Radionice je posjetila sekretarka za drušvene djelatnosti, općine Tivat, Borka Mršulja i Ivana Petković sa suradnicima OŠ „Drago Milović” iz Tivta i uz prisustvo: ravnateljice Mladene Soldat Ivović, učiteljice Nevenke Saveljić i Valentine Sertić dopunske škole hrvatskog jezika.
Učenici su najprije naučili kakva slama treba biti da bi je uspješno oblikovali, a zatim su svoje znanje primijenili ukrašavajući oznake za čitanje ili straničnike, koje su upotpunili svojim porukama. Potom su u moru zrna i sjemenki tražili boje kojima će ispuniti različite oblike, a među njima su najčešći bili upravo oni primorski.
Tijekom boravka u Tivtu posjetili smo Generalni konzulat Republike Hrvatske u Crnoj Gori, gdje nas je srdačno dočekala generalna konzulica Jasminka Lončarević, sa kojom smo razgovarali o značaju zajedničkih projekata i podršci Središnjeg državnog ureda.
Na poziv voditeljice radio Dux-a upoznali smo širu javnost sa radom naše škole i učeničke zadruge.
Sudeći po dobrim dojmovima učenika, možemo zaključiti da smo obnovili stara prijateljstva i udružili se u kreativnosti. Zbog toga se nadamo dogovorenom zajedničkom projektu posjete tavankutske djece djeci Boke Kotorske. Lásd a képgalériát.

Vélemény, hozzászólás?