Predstavnice naše škole u Tivtu

Na poziv gospođe Ljerke Sindik iz NVU-a „Gjurgjevo brdo” iz Tivta, direktorica škole Stanislava Stantić Prćić i voditeljka učeničke zadruge Ivana Vuković, prezentovale su radionicu izrade predmeta od slame i semenki.
Radionice je posetila sekretarka za drušvene delatnosti, opštine Tivat, Borka Mršulja i Ivana Petković sa saradnicima iz OŠ „Drago Milović” iz Tivta i uz prisustvo: direktorice Mladene Soldat Ivović, učiteljice Nevenke Saveljić i Valentine Sertić dopunske škole hrvatskog jezika.
Učenici su prvo naučili kakva slama je potrebna da bi je mogli uspešno oblikovali, a zatim su svoje znanje primenili ukrašavajući oznake za čitanje ili straničnike, koje su upotpunili svojim porukama. Potom su, u moru zrnevlja i semenki, tražili boje kojima će ispuniti različite oblike, a među njima su najčešći bili - upravo, oni primorski.
Tokom boravka u Tivtu posetili smo Generalni konzulat Republike Hrvatske u Crnoj Gori, gde nas je srdačno dočekala generalna konzulka Jasminka Lončarević, sa kojom smo razgovarali o značaju zajedničkih projekata i podršci Središnjeg državnog ureda.
Na poziv voditeljke radio Dux-a upoznali smo širu javnost sa radom naše škole i učeničke zadruge.
Sudeći po dobrim utiscima učenika, možemo zaključiti da smo obnovili stara prijateljstva i udružili se u kreativnosti. Zbog toga se nadamo dogovorenom zajedničkom projektu posete tavankutske dece deci Boke Kotorske. Pogledajte galeriju slika.

Ostavite odgovor