Megemlékezés a Nyakkendő napjára

Iskolánk tanulói, tanáraik kiséretében, október 18. Pénteken, a szabadkai korzón megünnepelték a Nyakkendő napját. Erre az aelkalomra külön ajándékokat készitettek, amelyek szalmatechnikával készült könyvjelzők voltak egy-egy nyakkendőt ábrázolva. A könyvjelzőkön kivül a szabadkai polgároknak szétosztottunk rövid leirást is a nyakkendő történelméről. Az érdekeltek kviz kérdésekre i válaszolhatatak. A kvizben való részvételhez okos telefonra volt szükség, amellyel leszkennelték a QR kódot, amely az iskola hálózatával volt összekapcsolva.
A résztvevők nagyon sikeresek voltak és mint dijat, atvehették az origámi technikával készült szines ingecskéket, amelyen nyakkendők voltak. Az esemény kezdetén a tanulókhoz csatlakozott Hrvoj Vuković konzul, aki a Horvát Köztársaság konzula Szerbiában, Szabadkán.
A nyakkendő eredeti horvát termék, amelyet a horvát katonák , akik Lui XIV király seregében szolgáltak terjesztették el a világ tobbi részeire. Ez a megemlékezés 2003. Október 18. óta tart, iskolánk pedig immár hetedik éve vesz részt.

Fordítás: Ibolja Vitasović

Vélemény, hozzászólás?