Zbor i orkestar

Godina 2018.


Tamburaši u Poljskoj

Od 25. kolovoza do 3. rujna 2018. godine, učenici naše škole, a ujedno - tavankutski i ljutovački tamburaši, bili su na turneji u poljskom mjestu Goleniów. U organizaciji Teatra Brama oni su sudjelovali na završnici dijela festivala „Ljudski mozaik” europskoga projekta pod nazivom „Caravan next” - velikom suradničkom projektu teatra zajednice, koji spaja profesionalne umjetnike s građanima u mrežu organizacija kazališta i kulturnih institucija širom Europe. U ovoj modernoj umjetnosti alternativnoga tipa, sudionici iz zajednice koautori su i glumci na završnom produktu.
Predvođeni predstavnicom Centra za lokalnu demokratiju iz Subotice, sudionike iz Srbije činile su još i glumice POD teatra iz Beograda i tamburaši iz naše škole.


Tamburaši, koje su za ovaj festival pripremali nastavnici Luka Budinčević i Emina Tikvicki, održali su tri nastupa. Prvi je bio u tandemu s glazbenicima iz Grčke, a u cilju predstavljanja balkanske kulture. Sudjelovali su i kao glazbena podloga u plesnom performansu pod nazivom „Love Now”` u realizaciji ZID Theater-a iz Amsterdama i ZPiTZG Ina iz Goleniowa. Posljednjega dana, nakon performansa u povorci, nastupali su na završnoj svečanosti s domaćom folklornom tj. glazbenom grupom tradicionalnoga tipa, kao i s drugim umjetnicima festivala.

Godina 2017.


Zbor i orkestar pod vodstvom Emine Tikvicki