Iskola a 21. században

Az iskola a 21. században program keretein belül pénteken, november 29.-én Zrenjaninban, a Start-it központban megtartották a programozó verseny harmadik fázisát. A versenyen 20 iskola vett részt. Iskolánkat két hetedik osztályos tanuló képviselte: Ognjen Berberović és Stefan Saulić a Gubec Hársfaklón és a meteorológiai és feneológiai mérések elnevezésű projekttel. A tanulók mentora Branko Stantić technika és technológia tanár volt.
A verseny megnyitóján részt vett ekscelenciája Sian Mac Leod, Nagy Britannia nagykövete Szerbiában és Milan Pašić, az iskolaelőtti oktatás miniszterhelyettese, Clare Sears, A Britt Tanács Szerbia igazgatója és Olivera Todorović az Oktatás és Nevelés fejlesztési igazgatóhelyettese.
A megnyitást követően a tanulók 5 percben bemutatták az elkészitett projektet a háromtagú zsüri előtt.
A zsüri döntése alapján iskolánk első helyezést nyert. A második helyezett iskolával együtt részt veszünk a Körzeti versenyen angol nyelven, Tiranában, az Albán Köztársaságban 2020. Áprilisában.
Az a csapat, amely megnyeri a körzeti versenyt részt vesz Londonban, Nagy Britanniában a Bett Show-ban.
A megnyert első helyezetért a tanulók diplomát kaptak. A legértékesebb ajándékot az iskola kapta,ezek különböző részek a micro:bit szerkezethez 500 font értékben.

Fordítás: Ibolja Vitasović

Vélemény, hozzászólás?