Diákszövetkezet

Iskola 2022/23. év


Zadrugari - orači u Belegišu

Na poziv predsednika Saveza učeničkih zadruga Srbije, Slobodana Popovića, bili smo učesnici 46. takmičenja mladih zadrugara - orača, koje se održalo u OŠ „Vera Miščević” u Belegišu u Sremu.
Našu zadrugu su predstavljali učenici: Josip Mamužić i Milan Crnković, kao i voditeljka zadruge Ivana Vuković.
Takmičenje je obuhvatalo sledeće discipline: test znanja i spretnu vožnju traktora sa prikolicom.
Naši učenici su osvojili drugo mesto.


Zadrugari škole u Vinkovcima

Po pozivu predsednice Hrvatske zajednice učeničkih zadruga, Dragice Benčik, učenice - Mia Skenderović i Elena Suknović, direktorica - Stanislava Stantić Prćić i voditeljka školske zadruge - Ivana Vuković predstavljale su učeničku zadrugu naše škole, u Vinkovcima u dvorani Barun Trenk, na 34. Smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske, od 27. do 30. septembra.
Na smotri smo se predstavili izložbom i prikazali rad učeničke zadruge kroz kreativne radionice izrade čestitki, bukmarkera, privezaka od slame za učesnike.

Iskola 2021/22. év


Az iskola anyagi támogatást kapott diákszövetkezet munkájára

Szerbia kormányának első miniszterelnök-helyettese és Branko Ružić oktatási, tudományos és technológiai fejlesztési miniszter megosztotta a pénzügyi forrásokat a szabályoknak megfelelően létrejött diákszövetkezetek gépek, berendezések, pénzeszközök és anyagok beszerzésére. diákszövetkezetek. A „Diákvállalkozás indításához szükséges eszközök és anyagok beszerzése” című projekt megvalósítására az iskola diákszövetsége kapott forrást.
A 112 diákszövetkezet által alapított iskola közül a Tavankut Iskola egyike annak a 15 általános iskolának, amely egy nyilvános pályázati felhíváson, amely a Szerb Köztársaságban alapfokú oktatást és oktatást biztosít, anyagi forrást nyert az iskola feltételeinek javítására. diákszövetkezetek.
Ružić szerint: „A diákszövetkezetek fontos oktatási és nevelési egysége a városnak. Fejlesztik a vállalkozói kompetenciákat és motiválják a tanulókat, de lehetővé teszik a szabadidő szervezett, kreatív és hasznos eltöltését is".

Fordítás: Ibolja Vitasović


A diákszövetségek első konferenciája Szerbiában

December 21-én, kedden az iskola diákszövetkezetének képviselői részt vettek a diákszövetkezetek első konferenciáján, melynek címe: „Diákszövetkezetek – lehetőségek és jelentősége a tanulói kompetenciák fejlesztésében”, amelyet a belgrádi Metropol Hotelben tartottak.
Néhány téma:
- Diákszövetkezetek támogatása,
- Diákszövetkezeti szabályzat;
- Diákszövetkezetek - Jogi keretek kialakítása;
- Diákszövetkezeti szekciók - Modellehetőségek;
- Szövetkezetek nevelési szerepe;
- Interdiszciplináris kompetenciák fejlesztése diákszövetkezetek és mások egyműszakos munkatevékenységének gazdagításával.
Standján a másik iskola diákja szalmából, fából, iskolai folyóiratokból és egész éjszakás szövetkezetekből készült alkotásokat állított ki, és ezzel is példát mutatott be a diákszövetkezeti munka jó gyakorlatára.
A konferencia ünnepélyes megnyitóján részt vett Branko Ružić oktatási, tudományos és technológiai fejlesztési miniszter.
Öröm volt részt venni a diákszövetkezetek első konferenciáján. A légkör és a légkör finoman kellemes, és bátorító a diákszövetség munkájának javítását célzó tevékenység folytatására. Lásd a képgalériát.

Fordítás: Ibolja Vitasović