eTwinning

Tanév -

2020/21.2019/20.2018/19.

A projekt neve: eTwinning

A projekt leirása

Az eTwinning olyan internetes program, amely összeköti az iskolákat és az iskoláskor előtti intézményeket Európaszerte, azzal a céllal, hogy együtt tervezzék és valósitsák meg a külünböző projekteket, megbeszéljék a tapasztalatokat, az újitásokat és ezzel gazdagitsák a tanitási folyamatot. Az eTwinning elősegiti az iskolák közötti együttműködést Európaszerte de Európán túl is az információs technológiákön keresztül kész szerszámok segitségével. A program használata ingyenes és biztonságos.
Slavica Pokornić, tanitónő, a Ljutovo kihelyezett tagozatból csatlakozott ehhez a projekthez még 2016.-ban, ebben az iskolai évben csatlakozott még Morena Rendulić és Miroslav Rauš tanárok is. A múlt iskolaévben Slavica Pokornić és tanulói 9 európai minőségdijat kaptak a kidolgozott eTwinnig projektekre.


eTwinning Iskola 2020-2021.

Naša je škola jedina u našoj općini, i jedna od 30 škola u Srbiji, koje su dobile eTwinning oznaku za škole 2020-2021. Nagrađene škole mogu ih koristiti u svojim promotivnim aktivnostima čime će imati veću vidljivost na europskoj razini i formirat će europsku mrežu vodećih eTwinning škola kako bi se potaknuo budući razvoj eTwinninga.
Osim toga, ove će škole biti prepoznate kao vodeće u području digitalne prakse, internetskih sigurnosnih praksi, inovativnih i kreativnih pristupa pedagogiji, njegovanju kontinuiranog profesionalnog razvoja zaposlenika i njegovanju suradničke nastavne prakse sa zaposlenicima i učenicima.

Láthatja a szerbiai díjnyertes iskolák listáját itt.

2020/21 tanév. év


Diák tevékenységek 4.d fokozat és tanár Slavici Poknić

NURDOR - A rákos gyermekek támogatásaA 7.a osztály és Morena Rendulić tanárnő projektje

Sárga szalag

Učenici 7. a razreda obilježili su na satima Hrvatskoga jezika i književnosti Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta (27. siječnja) priključivši se eTwinning projektu Žuta vrpca.
Projekt traje od 18. siječnja do 5. veljače 2021., a svi sudionici uključit će se prezentacijama aktivnosti vezanih uz temu koje će se moći pogledati na stranici Twinspace.
Cilj je projekta potaknuti učenike da kroz interaktivne aktivnosti promišljaju o antisemitizmu kao obliku rasne, nacionalne, vjerske i socijalne nesnošljivosti, prepoznaju antisemitizam kao kršenje građanskih i ljudskih prava, na primjeru osobnih priča uoče kako zakonska regulativa koja uključuje antisemitizam utječe na život pojedinca i osvijeste važnost slobode za svakoga pojedinca.
Ovom problematikom bavili smo se gotovo dva tjedna kontinuirano te nam preostaje povezati se s ostalim školama kako bismo predstavili naš rad. Naime, pristupili smo problematici antisemitizma čitajući ulomke romana Dječak u prugastoj pidžami, a potom smo pogledali i istoimeni film. Analizirali smo oba umjetnička pristupa te osvijestili da pravo i iskreno prijateljstvo ne poznaje granice.
Posvetili smo se događajima koji su obilježili židovski narod u tomu razdoblju, a potrudili smo se saznati i osnovne informacije o židovstvu te smo na taj način obogatili naše živote.
Spoznali smo da nas i danas propaganda te lažne vijesti mogu pokušati maknuti s pravoga puta, ali i osvijestili koliko je važno kritički pristupati svemu što čitamo te čujemo oko nas.
Slažemo se s Ottom Frankom da ne možemo promijeniti ono što se dogodilo, ali definitivno se možemo boriti protiv toga da se išta slično ponovi, a pjesma Martina Niemȍllera učvrstila je u nama želju: Biti i ostati čovjekom!

Možete pogledati i poslušati našu prezentaciju:

2019/20 tanév. év


Slavica Pokornić, 3.d osztály tanitónőjének projektjei

Ép testben ép lélek

E projekt keretein belül fejlesztjük a fizikai iletve mentális egészséget testgyakorlatokkal. Testmozgással fejlesztjük tudatunkat a sport és a testmozgás fontossága érdekében.

A gyermekhét keretén belül egy napot a sport napjának neveztünk ki. Ekkor a tanulók a többi tagozatokból is versenyeztek egymással stafétajátékokban. A tanulók gyümölcsök szerint formálódtak csapatokba, amiket papirlapoban húztak ki. Az idő nem kedezett az udvarban megtartandó versenynek, azért a tanteremben rendeztük meg a játékot a különböző szerekkel: karaikák, ugrókötelek, „talpak és tenyerek”, és ping pong labdák...

Az alma napja

Az alma napját mint a nap témáját dolgoztuk fel. A témát a következő tantárgyakon keresztül vezettük a nap folyamán: Szerb nyelv, Matematika, Természet és társadalom, Képzőművészeti kultúra.
A szerb nyelvórában a hallgatók egy nyolcutas szót dolgoztak ki, amelynek olyan szavakat kellett megtalálniuk, amelyek almájának voltak jellemzõk.

A matematika óra a QR kód -nak lett szentelve, ahol a tanulók csoportokban oldották meg a feladatokat. A táblán almák voltak felragasztva a „fára", ahonnan leszedték majd telfonokkal és tablettekkel olvasták le. Amikor a feladatot megoldották a kisebb almák segitégével ellenőrizték le a pontos eredményeket. Ha megtalálták a helyes megoldást, akkor az almákat a kosárba tehették.

A Természet és társadalom órán ismétlés keretén belül kvizben elevenitetté fel az almáról tanultakat.

A Képzőművészeti órán a Kompozició és szinek téma keretein belül egyesitettük a nap témájával.

Felfedezek, megfigyelek, tájékozódok a térben

A tanulók e projekt keretein belül megismerkednek a természetben való tájékozódásról térkép segitségével saját környezetükben.

Egészséges reggeli, egészséges tanuló

A projekt kidolgozása folyamán figyelmet fogunk szentelni az egészséges táplálkozás principiumára- a helyes napi étkezés fontosságára, (nem szabad kihagyniegy-egy étkezést) a tápanyagok helyes kiválasztására, (elsőbséget kell adni a vitaminban dús tápanyagoknak) a étkek megfelelő elkészitésére és aaz adagok megfelelő mérésére. Utána jártunk hogy néz ki egy reggeli Angliában, Kinában, Franciaországban és Oroszországban.

Szalvétákat terveztünk és játékokat jáátszottunk...

A bemutató óra össze volt kötve a projekttel. A méhekről és a mackóról beszélgettünk , igy oldottük meg a QR kódokat.


Glagoljica naptár a 2020. évre

A GLAGOLJICA NAPTÁR 2020 projekt az eTwinning Glagoljica projekt tevékenysége, amelyet a Horvát Köztársaság Josipdol Josipdol Általános Iskolájának tanulói és iskolánk tanulói közösen hajtanak végre. A projektet mentorok vezettek: Morena Rendulić, Andreja Matijašić és Mirjana Grubišić.

Nézd Naptár


6.b osztályos és Miroslav Rauš angol tanár projektet

The European Day of Languages Challenge: let's celebrate!

Egy sor olyan kihívás révén, mint például: gyorsbillentyűk, rejtvények és képeslapok cseréje, a diákok megünnepelik az Európai Nyelvek Napját.

5.a osztályos és Miroslav Rauš angol tanár projektet

European Day of Languages 2019

Angol és anyanyelvű képeslapok cseréje.

Fordítás: Ibolja Vitasović

- Nézze meg fotókat eTwinning tevékenységek:


„Vissza a jövőbe” A projekt neve

Látogatása diák és tanár „Podmurvice”

Nézze meg a látogatási programot

A „Vissza a jövőbe projekt” részeként tíz diák, tanár és a rijékai „Podmurvice” Általános Iskola igazgatója meglátogatta iskolánkat. A rijékai vendégek szeptember 26–29-én lesznek Tavankuton, eközben bemutatják a hagyományos maszk dekorációk készítésének képességét, feltérképezik a Tavankut természeti és kulturális helyszíneit és látnivalóit, ellátogatnak Tom Vojnic Mijatov tanyájába, és meglátogatják továbbá Szabadkát.
Reméljük, vendégeink Tavankutról kellemes benyomással távoznak, és várjuk, hogy ismét találkozzunk és folytassuk barátkozásunkat.

Fordítás: Ibolja Vitasović

Társkereső, társasági élet és tanulás (1. rész)
 

Társasági élet és tanulás (2. rész)

Tekintse meg a "Podmurvica"-i diák iskolába látogatásának feljegyzését

2018/19 tanév. év


A projekt neve: „Nemet mondunk a huliganizmusnak, mi a sportot választjuk!“

Tanulók az erőszak ellen

A „Gyermekhét“ keretein belül, pénteken október 4.-én iskolánk rendezvényt szervezett a „Nemet mondunk a huliganizmusnak, mi a sportot választjuk!“ elnevezéssel.

A rendezvény előtt a tanárok  akreditált szemináriumon vettek részt, amelynek a cime „Nőjjünk fel alkohol, kábitószer, szekták és erőszak nélkül”, a rendezvényen 70 tanuló vett részt, tanáraik kiséretében a következő általános iskolákból: „Széczényi István” Á. I., „Matko Vuković” Á.I. „Vladimir Nazor“ Á.I. Đurđin, „Ivan Milutinović“ Á.I. Kis Bosznia.
A vendégeket iskolánk tanárai fogadták. Rövid ismerkedés után és az iskola bemutatása után közös műhelyekben vettek részt, melyeknek a témája az erőszak volt, külön kiemelve a sportrendezvényeken történő erőszakos viselkedést. Elmélyülve a sporthoz való hozzáállás, valamint az egészséges életvitel fontosságába, De Kuberten motóját követve, „ Fontos a részvétel“ a vendégeket a sportpályákra vezettük, ahol foci, kosárlabda és röplabda mérkőzéseken mérhették össze erejüket.
A sportjátékok után a gyerekeket és tanáraikat  Franjo Ivanković plébános látta vendégül a tavankúti templom udvarában, ahol ebédet kaptak és az iskola szakácsnőjének Anica Crnković finom fonott kalácsát is megkóstolhatták.
A projekt anyagilag segített és ezáltal lehetővé tette a Sport és Ifjúság Tartományi Titkárságát.