120. godišnjica rođenja učitelja Ivana Prćića Gospodara

Naša škola je postavila izložbu povodom 120. godišnjice rođenja tavankutskog učitelja Ivana Prćića Gospodara, u prostorijama Galerije Prve kolonije naive u tehnici slame.
Program otvaranja izložbe počeo je u 18 časova dobrodošlicom, domaćina izložbe, Ivice Dulića i čitanjem pesme Tavankute selo milo, učenice 5. razreda Lucije Skenderović. Potom se, nastavnica, Morena Rendulić svojim govorom osvrnula na život i delo učitelja Ivana Prćića Gospodara, utemeljivača i samog HKPD-a ,,Matija Gubec“ iz Tavankuta.
Postavka izložbe sadrži lutke uređene po uzoru na lik učitelja i đaka sa starih slika, školsku skamiju i ploču sa računaljkom, koja će do idućeg petka biti u izlogu Galerije. Izložene su i dve zbirke pesama: „Zrnca biserja” i „Zrnca biserja i sedefa iverja".
Na obeležavanju godišnjice su prisustvovali: učenici, učitelji, direktorka škole, kao i biblitečka podružnica gradske biblioteke i drugi meštani i znatiželjnici.
Uvidom u značaj lika i dela Ivana Prćića Gospodara se nadamo da će navedena godišnjica postati i tradicija. Pogledajte galeriju slika.

Ostavite odgovor