Čitanjem do zvijezda

U ponedeljak, 21. marta, učenici 5.a i 8.a razreda učestvovali su na gradskom takmičenju Čitanjem do zvijezda u organizaciji gradske biblioteke iz Subotice.
Šestoro učenika 5. razreda i tri učenika 8. razreda takmičili su se u tri tročlane ekipe. Učenici su imali za zadatak pročitati tri knjige i pogledati njihove filmske adaptacije. Reč je o knjigama Vještice - Roalda Dahla, Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu - Ransoma Riggsa i Tajni vrt - Francesa Hodgsona Burnetta. Na takmičenju je učestvovalo sedam ekipa. Naši učenici su zauzeli treće, peto i šesto mesto. Već iskusnim osmacima za dlaku je izmaklo državno takmičenje, jer su samo prva dva mesta vodila na sledeći, završni nivo takmičenja. Petacima je ovo bio prvi susret s novim načinom provere pročitanog teksta i sjajna priprema za sledeću godinu. Svi su učenici iskazali izuzetno zadovoljstvo stečenim iskustvom i izrazili želju za ponovnim učestvovanjem.
Sve navedeno pomno su propratili i nastavnici hrvatskog jezika: Morena Rendulić i Bruno Dronjić, koji su i pripremali učenike za takmičenje.
Ni učenici ni nastavnici nisu otišli kući praznih ruku, jer su na poklon dobili knjigu bunjevačke autorke Katarine Firanj i potvrdu o učestvovanju.

Ostavite odgovor