Godišnjica rođenja Vesne Parun

U utorak, 12. aprila, učenici 5.a razreda su, zajedno sa svojim nastavnikom Hrvatskog jezika i književnosti - Brunom Dronjićem, obeležili 100. godišnjicu rođenja ove hrvatske pesnikinje (10.4.1922. - 25.9.2010.).
Obeležavanje 100. rođendana Vesne Parun obuhvatalo je tri aktivnosti: Prvi deo časa učenici su u odgovarali na pet zadataka vezanih za nekoliko odabranih pesama, koji su uključivali prepoznavanje i slaganje delova pesama u jednu celinu, vodeći se motivskom podudarnošću i određivanju teme, motiva i poređujući ih sa jednom od sastavljenih pesama, koju su odabrali. Učenici su, na navedeni način, primenili znanja koja su stekli na nastavi Hrvatskog jezika i književnosti tokom godine. U drugom delu časa su, posle završenih zadataka, izradili plakat s odabranim pesmama, citatima i slikama Vesne Parun, kao i kratkom biografijom. U završnom, trećem, delu časa, učenici su izražajno pročitali odabranu pesmu.
Učenici nisu krili zainteresovanost za Vesnino umeće prodiranja u svet deteta, svojim dovitljivim metaforama, koje su čitljive na razne načine i koje su izazovne i za odraslu čitalačku publiku.

Ostavite odgovor