Általános iskola „Rudeš”, hogy meglátogassa az iskolánkat

Našu školu posjetili su učenici Osnovne škole „Rudeš” iz Zagreba, iz Republike Hrvatske, a sa njima i: ravnateljica škole - Sanja Krstanović, profesorice hrvatskog jezika: Mirjana Jukić, Meri Farac Jemrić, Kristina Mlinar i Miranda Kekez, kao i viša savjetnica Agencije za odgoj i obrazovanje - Marijana Češi.
U dnodnevnom boravku u našoj školi ostvarili smo brojne radionice i aktivnosti. Prvog dana njihovog boravka, gosti su obišli Tavankut te posjetili: Galeriju, salaš Balažević i Crkvu Presvetog Srca Isusovog.
Nakon obilaska sela, uslijedila je radionica upoznavanja za goste i djecu-domaćine, koju su vodile psihologinje naše škole: Dragana Miranović i Anamarija Došenović.
Učitelji naše škole koji ulaze u nastavu na hrvatskom jeziku kao i ravnateljica škole - Stanislava Stantić Prćić, sudjelovali su na stručnom skupu, koji je vodila viša savjetnica Marijana Češi, na temu „Mogućnosti suradnje među školama i pomoć Agencije za odgoj i obrazovanje”. Za učenike dveju škola organizirano je druženje i natjecanje u društvenim igrama
Drugog dana boravka, učenika i djelatnika OŠ „Rudeš” u tavankutskoj školi, organizirane su radionice za učenike obaju škola. Najprije su profesorice škole iz Zagreba održale dvije radionice: „Svevremenost mudrih izreka u hrvatskom jeziku” i „Kod nas je ovako, a kako je kod vas?” Nakon ovih radionica, gosti su prisustvovali slamarskoj radionici, gdje su izrađivali bookmarkere od slame u radionici „roljanja“ na kojoj su se upoznali sa starim načinom glačanja. U poslijepodnevnim satima uputili smo se u Suboticu. U pratnji vodiča obišli smo najznačajnije znamenitosti grada: katedralu Svete Terezije Avilske, subotičku Sinagogu, Olimpijsku česmu, Franjevačku crkvu te Gradsku kuću. Nakon šetnje gradom i slobodnog vremena uputili smo se u Dječje kazalište gdje su učenici i članovi dramske sekcije naše škole izveli predstavu „U tuđim cipelama”.
Potom smo posjetili Klub „Zvuci srca” - divan lokal u kojem rade i stvaraju osobe sa smetnjama u razvoju. Oni su nas srdačno ugostili i poslužili sokom od lavande, limunadom, štrudlom s makom i medenjacima. Po povratku u Tavankut učenici su se družili u školi u okviru Kluba „Mjesečina 9”. U nedjelju ujutro rastali smo se od dragih gostiju i novih prijatelja u nadi da ćemo se uskoro ponovno sresti. Lásd a képgalériát.
A „Rudeš" iskola benyomása az iskola tartózkodásáról.

Vélemény, hozzászólás?