Despotovac- az utazás bemutatása

Látogatás az Ismeretlen hős szobrához

2018. április 9-én és 10-én a hetedikes és nyolcadikos tanulók kétnapos környezet ismeretszerző kiránduláson vettek részt, amikor is meglátogattak néhány ismertebb idegenforgalmi úticélt a tanáraik kíséretében: Kristijan Milanković, Emina Tikvicki, Danijela Radnić és Slađana Knežević.
Első nap megnéztük az Avala hegyet és az Avala televíziós tornyot. Az út folytatása Szendrő felé vezetett, ahol meglátogattuk Szendrő várát, melyet a 15. században Đurađ Branković despota építetett fel.
Ezután a kostoláci Viminacium látogatása következett, mely a római katonaság székhelye és a római tartományok fővárosa volt. Körüljártuk a Felső meziumot – a kettő közül az egyik legnagyobb erődítmény a tartományban és központi része a Duna-régió védelmének. Amikor Despotovacra érkeztünk a Resavac hotelben szállásoltak el bennünket. Vacsora után diszkó esten vettünk részt.

Szerbia meghódítása

Másnap a reggeli órákban körüljártuk a Manasija kolostort, amelyet Stefan Lazarević despota emeltetett a 15. században. A kolostor ismert a resavai iskoláról. Abban gyülekeztek a szerzetesek, akik ápolták az irodalmat és másolási tevékenységet folytattak.
Azután elmentünk Szerbia legnagyobb vízeséséhez – Velikog Buka- , amely a Lisina folyó vízrendszeréhez tartozik, magasabb mint 20 méter.
Utána elmentünk Svilajnacra, ahol meglátogattuk a Pripodnjački város központot és a tanulóknak be lett mutatva a tudomány, az oktatás, a történelem és az idegenforgalom köteléke nagyon különleges módon.
Hazafelé menet a diákok részt vettek egy vetélkedőn, melyet a vezetőnk szervezett és érdekes, valamint vicces módon átismételtük a legfontosabb adatokat, amelyeket megtanultunk a gyönyörű utazásunk során.
Tele pozitív élményekkel tértünk vissza Tavankútra.

Vélemény, hozzászólás?