Oklevelek és érmek odaítélése az „iNova-mladi” diák innovációk kiállításáról

A szabadkai Városházán, a Sárga teremben szeptember 3 -án, pénteken okleveleket és érmeket adtak át a szabadkai általános és középiskolák diákjainak, akik 2020 -ban és 2021 -ben részt vettek a zágrábi általános, középiskolák és diákok innovációinak kiállításán. nemzetközi, az iNova-mladi zágrábi tevékenységével. Iskolánk mellett általános iskolások vettek részt a kiállításon: „Matko Vukovic" és „Kizur Istvan", valamint az „Ivan Saric" technikum diákjai. Az iNova-mladi 2020 rendezvényen iskolánkat három alkotás és a következő tanulók képviselték: "Forest: bit", Ana Davčik 7. osztályos tanuló munkája (ezüstérem),
„Co: bit -19", Luka Vukovic 7. osztályos tanulók munkája, (aranyérem) és „A hársfa klónja - fenológiai és meteorológiai mérések", melynek munkáját a 8. osztályos tanulók közösen mutatták be: Ognjen Berberovic és Stefan Saulic (ezüstérem).
Az iNova-mladi 2021 idén májusban került megrendezésre, ahol iskolánkat négy művel mutatták be: „Gyakorolj és segíts Mikulást", Ana Davčik 7. osztályos tanuló munkáját (ezüstérem), „Zenei kesztyű", diákmunka 7. osztály Nadja Kopilović (aranyérem), „Micro: bit - walking robot", Andreas Damjanoski (aranyérem) 7. osztályos diákjainak „Mikro: bit - járó robot", Andreas Damjanoski 7. osztályos diákjainak munkája (aranyérem) és „Okos lámpa", Fabijan Dulić 7. osztályos diákjainak munkája (ezüstérem).
A járványügyi intézkedések miatt mindkét kiállítást online tartották, de betekintést nyújtottak a munka és a hírek módjába és szemléletmódjába is, valamint a technikai kultúra területén működő más általános iskolákból érkező társak innovációjának területén.

Fordítás: Ibolja Vitasović

Vélemény, hozzászólás?