Rózsaszin pólók napja

Iskoláinkban február 25. volt a rózsaszín pólók napja, a kortárs erőszak elleni küzdelem napja.
Az osztály minden tanulója, tanáraikkal és tanáraikkal együtt különféle tevékenységekben vett részt ennek a napnak az ünnepén.
A felsőbb osztályok hallgatói jelentést készítettek a téma tartalmáról, baráti, támogató és erőszakmentességi üzeneteket írtak. A „Szeretem a rózsaszín iskolát!" Című film vetítése, mely szereplők az iskolánk felső osztályai hallgatói, akik Dario Vojnić Hajduk (korábbi diákunk) rögzítették. Emlékeztettek bennünket a kortárs erőszak formájára, arra, hogyan ismerjük fel a kortárs erőszakot, hogyan kell reagálnunk az erőszakra - nemcsak erőszak áldozatai vagyunk, hanem megfigyelőként is. A filmet továbbküldték a szabadkai „Jovan Mikic" általános iskola által szervezett versenyre. A szakértői zsűri döntésével a legjobb filmként díjazták a rövidfilm kategóriában a „Szeretem a rózsaszín iskolát, erőszak nélkül kérlek!” Című versenyen. A diákjaink a hasonló elnevezésű képzőművészeti versenyen is részt vettek.
Az alkalmazottak többsége, valamint a hallgatók rózsaszín pólókat viseltek, ami a társak erőszakának, a kirekesztett szeretetnek, összetartozásnak és más értékeknek a támogatását jelzi, amelyeket elő kell mozdítanunk és ápolnunk kell.

Fordítás: Ibolja Vitasović

Vélemény, hozzászólás?