Természet iskola 7 és 8 osztály

A hetedikes és nyolcadikos tanulók április 10. és 11. kétnapos természet oktatáson vettek részt és számos érdekes helyet látogattak meg.
A kisérő tanárok Danijela Radnić, Slađana Knežević, Miroslav Rauš. Slavko Benčik és Kristijan Milanković voltak. Az utazás vezetéséban részt vett a „Profis“ utazási iroda útvezetője, valamint a szabadkai Egészségközpont orvosa is.
Az utazás szerdán április 10. Kezdődött. Az indulás reggel 7 órára volt tervezve. Az útiterv a következő volt. Tavankut – Novi Sad – Sunčana Reka – Bajina Bašta – Tara – Zlatibor – Tavankut.

» Bővebben...

Először Sunčana Reka szabadidő központját látogattuk meg, ezen a helyen van a Drina folyó legszebb folyása és ezen a helyen volt forgatva „Az édesanyja bűne“ cimű telenovella is.
Azután a Drinai magisztrálán folytattuk utunkat Bajina Bašta – ig és a Perućac mesterséges tóig, ahol megtekintettük a Bajina Bašta vizierőművet.
Nagyon élveztük a sétánkat a Vrelo patakocska mentén, amely a legkisebb patak Szerbiában és gyönyörű vizesései vannak.
Miután megérkeztunk Tarára, a „Beli Bor“ hotelben helyezkedtünk el. Vacsora után a hotel sporttermében barátkoztunk, este pedig disco est volt szervezve, ahol késő estig táncoltulnk.
Másnap, április 11. Reggeli után elindultunk Mećavnik irányába. Ott meglátogattuk Kusturica filmvárosát Drvengrad – ot, ahol utvezető segitségével körüljártuk a várost, majd megnezztünk egy kisfilmet a földalatti moziban.
Azután Mogra Gora felé mentünk. Felültünk a Sárgári nyolcas vonatra és élveztük a kanyargós utazást a Ćira vonaton.
A vonatozást a hotelben levő ebéd követte.
Majd Zlatiborra érkeztünk, ahol gyalogtúrát tettünk a Stopić alagúthoz.
Az izgalmas út után és tele szebbnél szebb élményekkel elindultunk Tavankut felé, ahol befejeződött ez a szép kirándulás

» ...Kevesebb

Fordítás: Ibolja Vitasović