Iskolanap

Év:

2022.2021.2020.2019.2018.2017.2016.


2022-as év

Lásd a képgalériát.


2021-as év

Naša škola je danas (9. februara) obeležila svoj dan - Dan škole i tom prilikom su učenici priredili prigodan program.
Na samom početku pročitana je čestitka koju je, povodom Dana naše škole, uputio pokrajinski sekretar Žolt Sakalaš, u ime Pokrajinskog sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice. Sve prisutne je pozdravila direktorica škole, Stanislava Stantić Prćić.
Predstavnici Učeničkog parlamenta - Katarina Šegina i Ante Vuković, položili su venac na spomenik Matiji Gupcu.
Učenik 7.b odeljenja, Andreas Damjanoski, izveo je recitaciju „Ima jedna škola draga“.
Naša škola je ovim povodom organizovala likovni, literarni i foto-konkurs. U skladu sa propozicijama konkursa izabrani su, nagrađeni radovi.
- U kategoriji nižih razreda osnovnih škola, na likovnom konkursu, učestvovali su prvi i drugi razred, na temu: „Najlepša čestitka za školu Matija Gubec“.
Treće mesto osvojila je Anja Gadžur, učenica 2.b odeljenja naše škole.
Drugo mesto pripalo je Adeli Rekić, učenici 2.a odeljenja iz škole „Hunjadi Janoš“.
Prvo mesto i nagradu, dobila je Larisa Hajčunk, učenica 2.a odeljenja (takođe) iz škole „Hunjadi Janoš“.
- Treći i četvrti razredi, slali su literarne radove na temu: „Šta znam o Matiji Gupcu?“.
Učenici naše škole:
Nikolina Đukić - učenica 3.b odeljenja, osvojila je treće mesto;
Josip Mamužić - učenik 3.b odeljenja, zauzima drugo mesto i
Marijana Skenderović - učenica 4.a odeljenja, dobila je nagradu za osvojeno prvo mesto.
- Učenici viših razreda, učestvovali su literarnom i foto-konkursu.
U kategoriji literarnih radova, na temu: „Matija Gubec je bio...“, istakli su se učenici naše škole:
Treće mesto osvojila je Lara Prćić - učenica 5.a odeljenja;
Drugo mesto pripalo je Luki Vukoviću - učeniku 7.a odeljenja i
Prvo mesto i nagradu osvojila je Katarina Šegina - učenica 8.c odeljenja.
- Najlepše fotografije i razglednice za svoju školu, poslali su učenici:
Diplomu za treće mesto dobila je Lara Šegina, učenica 5.a odeljenja.
Diploma za drugo mesto pripala je Žani Suknović, učenici 5.a odeljenja.
Prvo mesto i diplomu dobila je Miljana Antal, učenica 5.a odeljenja.
- Učenici viših razreda, naše škole, učestvovali su u online kvizu o svojoj školi.
Treće mesto pripalo je Leu Čupaku, učeniku 8.b odeljenja.
Drugo mesto osvojila je Nikoleta Čupak, učenica 8.b odeljenja.
Prvo mesto i nagradu, dobila je Teolinda Glavaš, učenica 6.a odeljenja.
Svim učenicima koji su poslali radove i odgovore na online kvizu se zahvaljujemo na učešću, a učenicima čiji su radovi i odgovori nagrađeni, čestitamo i ovom prilikom.
Učenici su na prvom času, toga dana, bili upoznati sa životom i delom Matije Gupca, a svi zaposleni i učenici su dobili slatki paket (pogaču).
Da ovaj Dan škole, bude još svečaniji i značajniji doprinelo je i priznanje dodeljeno „Kolegi - saradniku“, izabranom glasanjem od strane zaposlenih. Ovo priznanje pripalo je nastavnici, Danijeli Radnić.
Svim učenicima, učiteljima, nastavnicima i zaposlenima čestitamo Dan škole i želimo puno uspeha u daljem radu.

Lásd a képgalériát


2020-as év

Február 7.-én, pénteken a tavankúti Kultúrházban megünnepeltük Az iskola napját.
Az ünnepséget még szebbé tették: a Levanda férfikórus Samobor-ból és a HKD Napredak női kórus az Usora és Tešanj kultúregyesületből, valamint iskolánk kórusa.
Az ünnepségen részt vettek, országunk vendégein kivül,a Horvát Köztársaságból érkező vendégek, valamint Magyarországból jövő vendégek a kultúregyesületek képviselői, a horvát közösség képviselői, iskolánk tanulói, a szülők és tanárok. A műsor elején iskolánk igazgatónője, Stanislava Stantić Prćić üdvözölte a vendégeket és felhivta a figyelmet az iskola fontosságára és arra a tényezőre, aamit gyakran elfelejtünk és a görög (σχολείο) szóból ered, ami az iskolában eltöltött időt és szórakozást jelenti. A jelenlevőket Rudolf Vujević úr is üdvözölte, aki a Zágráb megye képviselője és miniszterelnöke. Felhivta a figyelmet az együttműködés fontosságára mindazokkal az egyesületekkel és képviselőkkel, akikkel közös érdekeink vannak.
Egyidőben, ez volt Tavankúton a Kultúrház első mősora is a felújitás után.

Fordítás: Ibolja Vitasović

Nézze meg az iskolai napi jelölési ütemtervet

Nézd meg a képgalériát


2019-as év

Az Iskolanapot február 8.-án, pénteken tartottuk meg. Az iskolanapi ünnepségen részt vettek iskolánk tanulói, dolgozói, valamint számos meghivott vendég országunkból és külföldről is. Ezt az eseményt A „Levanda“ férfikórus tette szebbé, akik Samobor-ból érkeztek és szebbnél szebb dalokat adtak elő.
A vendégeket iskolánk igazgatónője, Stanislava Stantić Prćić üdvözölte. A műsör a „Srce Isusovo“ templomban volt megtartva Tavankúton.
Ilyen ünnepélyes hangulatban a résztvevők és a vendégek tovább folytatták a barátkozást egy koktélon az iskola zenekabinettjében.

Fordítás: Ibolja Vitasović


2018-as év

2018. február 2-án, pénteken iskolanapot ünnepelt a tavankúti Matija Gubec Általános Iskola. A vendégek, a tanulók és a dolgozók a Városháza dísztermében gyülekeztek. A programot az iskola kórusának előadása gazdagította és a  Levenda kórus Szamoborból. A tanulókhoz és a dolgozókhoz vendégek érkeztek Horvátországból, Bosznia- Hercegovinából és Szerbia egész területéről. Az ünnepélyes napon jelen volt: Velimir Pleša Horvátország főkonzula, Slavko Kojić és Danijela Franić- Zágráb város képviselői és Fehérvári Magda, a Társadalmi Tevékenységek Titkárságának titkárhelyettese.  Az iskola dolgozója, Mirjana Kopilović nyugdíjaztatása alkalmából egy szalmából készített képet kapott a diákoktól és a munkatársaitól. Az ünnepség fő támogatója Zágráb megye volt, melyet Darinka Balen és Dubravka Martić képviselt.


2017-es év

Iskolánk ebben az évben az iskolanapot a Gyermekszinházban ünnepelte meg. Iskolánk kórusa az iskola tamburazenekara kiséretében előadta a „Higgy a szerelemben” cimű dalt. Azután a vendégek és az iskola dolgozói meghallgathatták a „Levanda” férfikórus fellépését, akik Samoborból érkeztek.
A jelenlevőket Stanislava Stantić Prćić, iskolánk igazgatónője üdvözölte. Iskolánkat ebben az évben megtisztelték:
Rudolf Vujević úr, a Zagrábi Tartomány alpolgármestere, Vjeran Štublin - az oktatás, sport és kultúra megbizottja,
Darinka Balen, az általános oktatás illetve a tanulói szövetkezetek megbizottja Zágráb tartományán belül, Slobodan Krajina- a „Ivan fra Frana Jukić Általános Iskola” igazgatója, Nedeljko Marinov- a „Primošten” Általános Iskola igazgatója, Sanja Knezić- „Matija Gubec” Általános Iskola igazgatója, Gornja Stubicaról, Jasna Varga- a „Matija Gubec” Általános Iskola igazgatója Jarmináról, Jovanka Tešanović- a „Žarko Zrenjanin” Általános Iskola egykori igazgatója, Mirjana Stevanović- a „Matko Vuković“ Általános Iskola igazgatója, Ljiljana Dulić, a „Vladimir Nazor“ Györgyéni Általános Iskola igazgatója, valamint Ladislav Suknović- a HKPD „Matija Gubec“ elnöke és az Iskolatanács képviselői, iskolánk dolgozói és tanulói.

Fordítás: Ibolja Vitasović2016-es év

Az Iskola napja, 2016. február 5.-én kiállitás megnyitóval kezdődött. A kiállitást a fotoszakkör tanulóinak munkái alkották a „Tavankút gyermeki szemmel“ elnevezés alatt.
Az iskolanapon részt vettek és megtiszteltek bennünket: Vladimir Peša úr- a Horvát Köztársaság Főkonzula Szabadkán, Branko Ivančić- rendező a HRT-n (aki Tavankúti születésű), Augusztin Juriga- a fotószakkör munkatársa és mentora, Siflis Zoltán, néhai tanár az iskolánkban és más vendégek.
Az kiálitott fotók kiállitásra fognak kerülni Gornja Stubicán, a Horvát Köztársaságban júniusban. Nézd meg a képgalériát

Fordítás: Ibolja Vitasović