Iskolanap


2020-as év

Február 7.-én, pénteken a tavankúti Kultúrházban megünnepeltük Az iskola napját.
Az ünnepséget még szebbé tették: a Levanda férfikórus Samobor-ból és a HKD Napredak női kórus az Usora és Tešanj kultúregyesületből, valamint iskolánk kórusa.
Az ünnepségen részt vettek, országunk vendégein kivül,a Horvát Köztársaságból érkező vendégek, valamint Magyarországból jövő vendégek a kultúregyesületek képviselői, a horvát közösség képviselői, iskolánk tanulói, a szülők és tanárok. A műsor elején iskolánk igazgatónője, Stanislava Stantić Prćić üdvözölte a vendégeket és felhivta a figyelmet az iskola fontosságára és arra a tényezőre, aamit gyakran elfelejtünk és a görög (σχολείο) szóból ered, ami az iskolában eltöltött időt és szórakozást jelenti. A jelenlevőket Rudolf Vujević úr is üdvözölte, aki a Zágráb megye képviselője és miniszterelnöke. Felhivta a figyelmet az együttműködés fontosságára mindazokkal az egyesületekkel és képviselőkkel, akikkel közös érdekeink vannak.
Egyidőben, ez volt Tavankúton a Kultúrház első mősora is a felújitás után.

Fordítás: Ibolja Vitasović

Nézze meg az iskolai napi jelölési ütemtervet

Nézd meg a képgalériát

Final Tiles Gallery id=49 does not exist

2019-as év

Final Tiles Gallery id=53 does not exist

Az Iskolanapot február 8.-án, pénteken tartottuk meg. Az iskolanapi ünnepségen részt vettek iskolánk tanulói, dolgozói, valamint számos meghivott vendég országunkból és külföldről is. Ezt az eseményt A „Levanda“ férfikórus tette szebbé, akik Samobor-ból érkeztek és szebbnél szebb dalokat adtak elő.
A vendégeket iskolánk igazgatónője, Stanislava Stantić Prćić üdvözölte. A műsör a „Srce Isusovo“ templomban volt megtartva Tavankúton.
Ilyen ünnepélyes hangulatban a résztvevők és a vendégek tovább folytatták a barátkozást egy koktélon az iskola zenekabinettjében.

Fordítás: Ibolja Vitasović


2018-as év

2018. február 2-án, pénteken iskolanapot ünnepelt a tavankúti Matija Gubec Általános Iskola. A vendégek, a tanulók és a dolgozók a Városháza dísztermében gyülekeztek. A programot az iskola kórusának előadása gazdagította és a  Levenda kórus Szamoborból. A tanulókhoz és a dolgozókhoz vendégek érkeztek Horvátországból, Bosznia- Hercegovinából és Szerbia egész területéről. Az ünnepélyes napon jelen volt: Velimir Pleša Horvátország főkonzula, Slavko Kojić és Danijela Franić- Zágráb város képviselői és Fehérvári Magda, a Társadalmi Tevékenységek Titkárságának titkárhelyettese.  Az iskola dolgozója, Mirjana Kopilović nyugdíjaztatása alkalmából egy szalmából készített képet kapott a diákoktól és a munkatársaitól. Az ünnepség fő támogatója Zágráb megye volt, melyet Darinka Balen és Dubravka Martić képviselt.


2017-es év

Iskolánk ebben az évben az iskolanapot a Gyermekszinházban ünnepelte meg. Iskolánk kórusa az iskola tamburazenekara kiséretében előadta a „Higgy a szerelemben” cimű dalt. Azután a vendégek és az iskola dolgozói meghallgathatták a „Levanda” férfikórus fellépését, akik Samoborból érkeztek.
A jelenlevőket Stanislava Stantić Prćić, iskolánk igazgatónője üdvözölte. Iskolánkat ebben az évben megtisztelték:
Rudolf Vujević úr, a Zagrábi Tartomány alpolgármestere, Vjeran Štublin - az oktatás, sport és kultúra megbizottja,
Darinka Balen, az általános oktatás illetve a tanulói szövetkezetek megbizottja Zágráb tartományán belül, Slobodan Krajina- a „Ivan fra Frana Jukić Általános Iskola” igazgatója, Nedeljko Marinov- a „Primošten” Általános Iskola igazgatója, Sanja Knezić- „Matija Gubec” Általános Iskola igazgatója, Gornja Stubicaról, Jasna Varga- a „Matija Gubec” Általános Iskola igazgatója Jarmináról, Jovanka Tešanović- a „Žarko Zrenjanin” Általános Iskola egykori igazgatója, Mirjana Stevanović- a „Matko Vuković“ Általános Iskola igazgatója, Ljiljana Dulić, a „Vladimir Nazor“ Györgyéni Általános Iskola igazgatója, valamint Ladislav Suknović- a HKPD „Matija Gubec“ elnöke és az Iskolatanács képviselői, iskolánk dolgozói és tanulói.

Fordítás: Ibolja Vitasović2016-es év

Az Iskola napja, 2016. február 5.-én kiállitás megnyitóval kezdődött. A kiállitást a fotoszakkör tanulóinak munkái alkották a „Tavankút gyermeki szemmel“ elnevezés alatt.
Az iskolanapon részt vettek és megtiszteltek bennünket: Vladimir Peša úr- a Horvát Köztársaság Főkonzula Szabadkán, Branko Ivančić- rendező a HRT-n (aki Tavankúti születésű), Augusztin Juriga- a fotószakkör munkatársa és mentora, Siflis Zoltán, néhai tanár az iskolánkban és más vendégek.
Az kiálitott fotók kiállitásra fognak kerülni Gornja Stubicán, a Horvát Köztársaságban júniusban. Nézd meg a képgalériát

Fordítás: Ibolja Vitasović