Републичко такмичење из Хрватског језика и језичке културе

У суботу, 18. маја 2019. године, у ОШ „Владимир Назор“ у Ђурђину одржано је Републичко такмичење из Хрватског језика и језичке културе. Нашу школу представљала је Мелиса Гаџур, ученица 7.а разреда која је освојила сјајно 2. место. Њена менторка била је Морена Рендулић.
Честитамо нашој Мелиси на упорности и преданом раду који су са собом донели сјајан резултат и желимо јој једнако толико ентузијазма и успеха и следеће године.

Превод: Сандра Илић Костић

“Willkommen” тaкмичење

Наша школа је, другу годину заредом, учествовала у такмичењу из страних језика у организацији Немачко-аустријског културно едукативног Центра Willkommen. Такмичење је одржано у суботу, 18. маја 2019. године од 9.00 до 13.00 часова, а дежурне наставнице су биле Зорица Лучић и Марица Скендеровић. Нашу школу су представљала три ученика која су се такмичила у знању из енглеског и немачког језика: Ана Давчик (5.б), Бојана Кнежевић (5.б), и Давид Катринка (8.б). Резултати такмичења ће бити познати у року од месец дана.
Желимо много среће нашим ученицима.

Превод: Мирослав Рауш

XXIII Републичка смотра ученичких задруга

На позив председника Савеза УЗ Србије, Слободана Поповића били смо учесници 23. Републичке смотре Ученичких задруга Србије, која се одржала у ОШ „Ратко Павловић – Ћићко“ у Прокупљу 17. и 18. маја.
Нашу задругу представљале су ученице Вања Вуковић и Вања Дубајић и наставнице Милена Предојевић и Ивана Вуковић.
Смотра се састојала из два такмичарска дела: изложба и практичан рад.
Представили смо се честиткама, предметима, накитом и минијатурама од сламе, као и презентацијом радионице израде честитки и букмаркера у техници сламе.

Текст: Ивана Вуковић

Јубиларни 10. сусрет “Go-Car-Go”

Дана 14. и 15. маја 2019. године, ученици седмих разреда - Валентина Станишић, Дуња Серенче, Михајла Штрбан и Дени Чупак, као и двоје ментора, Предраг Бедековић и Бранко Стантић, учествовали су на 10. сусрету Go-Car-Go у Школском центру у Птују у Словенији.
На овогодишњем јубиларном сусрету учествовало је 32 тима (25 из Републике Словеније, 6 из Републике Хрватске и из Републике Србије, наши ученици). Због кише која је непрестано падала, цео догађај се одвијао у школској дворани и просторијама школе. Због тога су измењене уобичајене такмичарске дисциплине (слалом и велеслалом), те су се тимови такмичили у времену преласка дужине од 10 метара и највећој оствареној дужини кретања возила након пуштања са рампе. Због тежине нашег возила, изгледи за освајање неког од прва три места били су мали. Изглед, функционалност и друге карактеристике екстрамобила оцењивала је посебна комисија састављена од професора Школског центра из Птуја, а такође су и екипе ученика оцењивале три најбоља екстрамобила.
Након такмичарског дела сви присутни су добили ручак после чега је одржано свечано затварање и подела потврда и признања. Сви ученици добили су потврду за учешће и награде. Екстрамобил наше школе - BOATMOBILE добио је признање за изванредно решење при изради надоградње.

Превод: Сандра Илић Костић

Републичко такмичење – Српски језик као нематерњи

У Основној школи „Соња Маринковић” у Новом Саду је, у недељу 12. маја, одржано Републичко такмичење из Српског језика као нематерњег. Нашу школу су представљали ученици: Мелиса Гаџур, Иван Вуковић, Маријана Гаџур и Рахела Штековић. Ученица 8.а разреда, Рахела Штековић, заслужено је заузела прво место са освојених 18,5 бодова.
Честитамо Рахели, али и осталим нашим ученицима на уложеном труду и вредном раду.

Текст: Сандра Илић Костић

Мала матура

Почеле су активности око уписа ученика у средње школе за школску 2019/20. годину.
Све додатне информације везане за упис ученика у средње школе и Завршног испита Мале матуре пронаћи ћете на овој страници.