Фото-конкурс „У мом крају“

На трећем фото-конкурсу под називом „У мом крају“, у организацији Основне школе „Иван Горан Ковачић“ из Суботице, учествовао је велики број ученика старијих разреда наше школе. Велики одазив конкурсу и - успех није изостао.
Ања Јурић, ученица 6.б одељења, је освојила прво место на конкурсу.
Свечаност је, као и објављивање резултата, одржана 20. новембра у школи организатора.
Ученике који су учествовали на конкурсу похваљујемо, а нашој Ањи - честитамо.
Види галерију слика

Текст: Анита Копиловић

Приредба за баке и деке

Ученици од првог до четвртог разреда и малишани из вртића подручног објекта школе у Горњем Таванкуту су, 29. октобра, одржали приредбу за своје баке и деке.
После приредбе су одржане игре у којима су се баке и деке такмичиле и надметале заједно са својим унукама и унуцима. Сви учесници су, захваљујући спонзорима, добили „слатке“ награде..
Носиоци програма су били: Татјана Нимчевић, Зорица Тановић, Ана Копуновић Легатин, Страхиња Костић и Јелица Дулић.

Види галерију слика и погледај видео

Дописна математичка олимпијада – 2. коло

Ученице: Ана Давчик, одељење 6.б, и Петра Мачковић, одељење 5.б, учествовале су у 2. колу четрнаесте дописне математичке олимпијаде које је одржано у организацији Математичког друштава „Архимедес“ из Београда.
Обе наше ученице су оствариле веома добре резултате, Ана Давчик - 82 поена и Петра Мачковић - 81 поен. И Ана и Петра су освојиле Похвале од организатора такмичења. Ментор ученицама је Ивана Вуковић.
Честитамо нашим ученицама.
Резултате другог кола можете погледати на адреси Архимедеса.

Текст: Ивана Вуковић

Подсећање – архива


Подсећање

- У понедељак 11. новембра, је нерадни дан.
- У уторак, 12. новембра, настава ће се изводити по распореду часова за понедељак.

У Србији се, од 2012. године, 11. новембар обележава као
Дан примирја у Првом светском рату,
На тај дан, у 11:00 сати у специјалном вагону маршала Фердинанда Фоша у
шуми Компјењ у Француској, силе Антанте и Немачка су окончале Велики рат потписивањем примирја. Након тога преговори о условима мира су настављени и
- Версајским миром, 28. јуна 1919. године, Први светски рат је и званично окончан.

18. Покрајинска смотра рецитатора на хрватском језику

У петак је, 9. новембра 2019. у Градској библиотеци у Суботици, одржана 18. Покрајинска смотра рецитатора на хрватском језику.
Нашу школу је, у категорији млађег узраста, представљала ученица Николина Јурић из 3.а разреда песмом Дом аутора Ратка Зврка. У категорији средњег узраст нашу школу је представљала ученица 8.а разреда Мелиса Гаџур песмом Полудјела птица аутора Добрише Цесарића. Ментори ученика су учитељ Антун Лучић и наставница Морена Рендулић.
Похваљујемо њихове наступе и нестрпљиво их очекујемо и следеће године, а Мелиси честитамо на освојеном путовању у Осијек.
Нисмо могли не приметити и наше бивше ученице које су се, такође, истакле својим наступима и освојиле признања и награде и тако нас испуниле поносом.
Колико смо уживали у поезији, али и у дружењу са старим пријатељицама, погледајте на фотографијама.

Окружно првенство у атлетици

На Градском стадиону у Суботици је, у четвртак 17. октобра, одржано Окружно првенство у атлетици уз учешће близу 400 такмичара. Наши ученици: Алекса Станковић (6.б), Нађа Копиловић (6.б) и Елена Секулић (8.ц) су освојили прва места у бацању кугле у својим узрасним категоријама. Победници по дисциплинама су стекли право учествовања на Међуокружном првенству, које ће се одржати током 2. полугодишта.
Честитамо нашим ученицима и желимо им срећу у наредној фази такмичења!

Текст: Мирослав Рауш

Наградно путовање у Беч

Наша ученица, Ана Давчик (6.б) освојила је прво место на 7. Међународном такмичењу из страних језика Willkommen и као награду - путовање у Беч. Ана и наставник енглеског језика, Мирослав Рауш, заједно са организаторима такмичења и другим награђеним ученицима и наставницима су, 2. и 3. новембра, посетили Беч. Пријатан викенд уз дружење са другим ученицима и наставницима употпуниле су и посете знаменитостима овог града - попут дворца Шенбрун, Природњачког музеја и Пратера.
Честитамо нашој Ани и желимо јој успех у наредним такмичењима!

Види галерију слика

Превод: Мирослав Рауш

Посета школи у Усори

Наша школа је 18 октобра била гост у Усори - „Основној школи Ивана фра Фране Јукића“ у Републици Босни и Херцеговини, на прослави јубилеја 90-годишњице успостављања школства.