Полуфинале HIPPO такмичења


Троје наших ученика: Иван Хорват (3.д), Ана Давчик (6.б) и Душан Бајић (8.б) су у својим категоријама међу 10 посто најбоље рангираних ученика у нашој земљи и пласирали су се у полуфинале HIPPO међународног такмичења из енглеског језика.
Полуфинале и финале се одлажу до даљњег.
Честитамо нашим ученицима на постигнутим резултатима!

Превод: Мирослав Рауш

Богатство различитости


Богатство различитости

Позивамо Вас да учествујете на 8. Међународном конкурсу „Богатсво различитости", који организује наша школа, на тему: Ниједно пријатељство није случајно.

Текст Конкурса за 2020. годину гласи:

Основна школа „Матија Губец“ из Таванкута организује међународни наградни литерарни, новинарски и ликовни конкурс „Богатство различитости“ за ученике основних школа, којим се деца желе подстаћи на расправу о темама суживота са другима и другачијима и развијање солидарности и повезивање са вршњацима из различитих крајева.
Тема овогодишњег конкурса је:
НИЈЕДНО ПРИЈАТЕЉСТВО НИЈЕ СЛУЧАЈНО.
Конкурс је отворен до 15. марта 2020. године. Све пристигле радове...

Прочитајте целокупан текст 8. Међународног конкурса Богатство различитости.

Coronavirus

Препоруке школама ради спречавања ширења инфекције корона вирусом

Министарство просвете, науке и технолошког развоја упутило је посебне препоруке директорима основних и средњих школа због новонастале ситуације у вези са корона вирусом (Coronavirus, COVID-19):

- Потребно је редовно одржавање школског простора, проветравање учионица, чишћење дворишта и учионица и редовно пражњење корпи за отпатке, користећи рукавице.
- Неопходно је прање и дезинфиковање подова, зидова, врата и површина клупа, редовно снабдевање течним сапуном тоалета, учионица и трпезарија.
- Ученике треба подстицати на прање руку, а ученицима и одраслима треба препоручити да не додирују очи, уста и нос неопраним рукама.
- Саветује се да се не размењује храна и не користе исте флашице за воду, а да се употребљене папирне марамице и убруси редовно одлажу у корпе за отпатке.

» Више...

- Сугерише се планирање часова одељенског старешине у свим разредима посвећених одржавању личне хигијене и непосредног окружења, али и комуникацији која није подложна паници и ширењу непроверених информација.
- Препоручује се родитељима и ученицима да се одложе прославе и дружења.
- Препоручује се и планирање активности ученицког парламента које ће подстицати ученике на редовно одржавање личне хигијене и одржавање школског простора.
- У оквиру наставних и ваннаставних активности планирање, у складу са предметном облашћу, васпитно-здравствене теме, односно, упознавање са путевима вирусних инфекција и информисања.

» ...Мање

Прочитајте комплетан текст препоруке.

Податке о корона вирусу у Србији можете пратити овде.
Податке о корона вирусу у свету можете пратити овде или овде.

Дан жена (архива)


Свим мајкама, сестрама, супругама, девојкама, пријатељицама... и,
посебно, колегиницама у нашој школи честитамо
Међународни празник Дан жена - 8. март.

Тим интернет странице школе

Окружно такмичење из математике


У Основној школи „Кизур Иштван” у Суботици одржано је, у суботу 7. марта, Окружно такмичење из математике.
На такмичењу су учествовали и ученици четвртог, петог и шестог разреда наше школе. Такмичење је почело у 10:00 часова. Израда задатака је трајала 150 минута и у том је времену сваки ученик решавао по пет задатака.
Ученица, 5.б одељења, Петра Мачковић освојила је 3. место и ученица, 5.а одељења,Теолинда Главаш је (такође) освојила 3. место. Ментори ученика су: Ивана Вуковић и Зоран Ђерег.
Честитамо нашим ученицама, као и њиховим менторима, на постигнутим резултатима.
Погледајте резултате такмичења на следећој Адреси.

Tekst: Ivana Vuković