Пој ричи материнске

И ове године је наша школа учествовала на литерарно-ликовном конкурсу Пој ричи материнске, који је одржан по петнаести пут у организацији Основне школе „Примоштен" из Републике Хрватске.
Због актуелног епидемиолошког стања направљен је виртуелни сусрет учесника и обилазак изложбе у предворју школе из Примоштена. Погледајте фотографије.

Европски квиз новца 2021

У среду, 24. марта, одржан је Европски квиз новца (online), преко YouTubе канала и Kahoot платформе, са почетком у 12:00 часова и на коме је учествовало преко 300 учесника из читаве Европе.
Циљ пројекта је да се повећа финансијска писменост деце узраста од 13 до 15 година. Такмичења организују национална удружења банака широм Европе, уз координацију Европске банкарске федерације из Брисела. У организацији Удружења Банака Србије и у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, овај пројекат је спроведен и у Србији.
Ове године, по први пут из наше школе, учествовали су ученици осмих разреда: Огњен Берберовић, Дуња Пашић, Матија Јаковчевић и Дејан Мачковић, који су показали завидно знање и пласирали се међу првих 100 учесника.
Материјал за учење као и сам начин такмичења који се одвија преко платформе Kahoot презентовала им је наставница математике Ивана Вуковић.

Текст: Ивана Вуковић

Читањем до звијезда

Ученици 7.а разреда: Фабијан Дулић, Лука Вуковић и Мартин Вуковић, учествовали су, 3. марта, на следећем (другом) нивоу такмичења у знању и креативности Читањем до звијезда за основне школе који је одржан у Градској библиотеци Суботица.
Освојили су 3. место и освојили 52 бода (Фабијан Дулић - 19 бодова, Лука Вуковић - 18 бодова и Мартин Вуковић - 15 бодова). Школа „Матко Вуковић“ из Суботице освојила је 2. место са освојених 76 бодова, као и 1. место са освојених 79 бодова. Управо су се те две екипе пласирале и на трећи, а уједно и последњи ниво такмичења, који ће бити одржан (online) у месецу мају ове године.
Честитамо нашим ученицима и желимо им још више успеха следеће године, јер књижевност открива оно што стварност скрива.

Општинско такмичење из математике

У недељу, 28. фебруара, са почетком у 10:00 часова у Основној школи „Мирослав Антић” на Палићу одржано је Градско такмичење ученика основних школа из математике.
На такмичењу, из наше школе, учествовали су ученици петог, шестог и седмог разреда.
Резултати наших ученика, који су се пласирали на окружни ниво такмичења:

Име и презиме ученика Разред Ментор Број бодова Награда
Ана Давчик 7.б Ивана Вуковић 78 Диплома (2. место)
Петра Мачкковић 6.б Ивана Вуковић 56 Похвала
Теолинда Главаш 6.а Биљана Војнић Хајдук 53 Похвала
Лара Прћић 5.а Биљана Војнић Хајдук 48 Похвала

Честитамо нашим ученицима, као и њиховим менторима на постигнутим резултатима.

Текст: Ивана Вуковић

Дан ружичастих мајица

Наша школа је 25. фебруара обележила Дан ружичастих мајица, дан борбе против вршњачког насиља.
Сви ученици и сви разреди су, заједно са својим учитељима и наставницима, разним активностима учествовали су у обележавању овог дана.
Ученици виших разреда припремили су пано са садржајем на ову тему, исписивањем порука пријатељства, подршке и ненасиља. Приказан је филм „Школу у ружичастом волим, без насиља молим!“ у коме су глумци ученици виших разреда наше школе, а који је снимио Дарио Војнић Хајдук (наш бивши ученик). Подсетили су се облика вршњачког насиља, како препознати вршњачко насиље, како треба да реагују на насиље - не само жртве насиља, него и као посматрачи. Филм је прослеђен на конкурс у организацији Основне школе „Јован Микић“ из Суботице. Одлуком стручног жирија рад је награђен као најбољи у категорији кратки филм на конкурсу „Школу у ружичастом волим, без насиља молим!“. Ученици су учествовали и на ликовном и литереарном конкурсу, на исту тему.
Већина запослених, као и ученика, су имали на себи ружичасте мајице, у знак подршке борби против вршњачког насиља, и закључили да су љубав, заједништво и другарство вредности које морамо промовисати и неговати.

Текст: Анита Копиловић