Српски језик – општински ниво такмичења

У суботу, 25. фебруара, одржан је општински ниво такмичења из Српског језика и језичке културе.
Нашу школу представљали су ученици:
- Николина Ђукић и Хана Лебовић (5.б)
- Луција Скендеровић и Јана Рудински (6.б)
- Лара Прћић и Данило Дудаш (7.б) и
- Теолинда Главаш (8.а).
У виши ранг такмичења пласирале су се: Луција Скендеровић, освојивши 15 бодова и треће место, и Лара Прћић, која је заузела треће место са освојених 16 бодова.

Текст: Сандра Илић Костић

Подршка деци оболелој од рака

Национално удружење родитеља деце оболеле од рака NURDOR обратило се нашој школи са жељом да заједно обележимо Светски дан деце оболеле од рака - 15.фебруар. Предлог је да се ученицима понуди могућност куповине оловке са боокмаркером, која у себи садржи семе нане, лаванде или босиљка. Донацијом од 100 динара ученици постају власници чудесне оловке, којом прво пишу, а затим је засаде и чекају да израсте биљка. Прикупљена средства намењена су побољшању квалитета лечења деце оболеле од рака. Поруке које шаљу из NURDOR-а су: пиши што више, читај што више, кад год можеш посади биљку и увек помози другоме. Чланови Ученичког парламента су представили дату акцију осталим ученицима. Поделили су са њима информације како могу учествовати у акцији и извршити уплате у нади да ће се што више ученика укључити и својом донацијом помоћи оболелим вршњацима.

Текст: Биљана Војнић Хајдук

Дан заљубљених

На иницијативу Ученичког парламента у нашој школи је, 14. фебруара - поводом Дана заљубљених, одржана журка за седмаке и осмаке. Уочи Дана заљубљених Ученички парламент је украсио један пано у школи на коме се могу наћи информације од када и зашто се слави Дан заљубљених. Наравно, чињенице су допуњене срцима и љубавним цитатима. Ученички парламент се потрудио да декорације не недостају ни у учионици где је одржана журка, па су је такође декорисали различитим срцима. На журци је било присутно око педесетак ученика седмих и осмих разреда, који су као улазницу донели један сок или кесицу грицкалица. За музику су били задужени осмаци, а да све протекне у реду и миру побринуле су се одељенске старешине: Анита Копиловић, Сандра Илић Костић, Ивана Вуковић, Мирослав Рауш, као и наставници: Александар Планић и Никола Балажевић.
Препуни позитивних утисака ученици су невољно напустили школу у нади да ће ускоро бити прилика да се таква забава понови.

Текст: Биљана Војнић Хајдук

Срећа је увек већа када је поделимо с другима

Управо су то учиниле представнице хуманитарне организације Коло српских сестара приликом посете нашој школи. Скромној, лепо васпитаној и вредној девојчици Силвани Мачковић, ученици осмог разреда наше школе, уручиле су новчану помоћ са жељом да себи купи оно што јој је неопходно.
Силванин осмех и топао поглед говори колико је захвална и срећна.

Текст: Сандра Илић Костић

Посета Ријеци

Посета Ријеци и Ријечком карневалу у оквиру пројекта Повратак у будућност у тијеку.

Ријечки карневал - Дечија карневалска поворка.
Ђаци наше школе су на трећем сату, осмом минуту и двадест петој секунди видео материјала.

Градско такмичење из математике

У суботу, 4. фебруара, у ОШ „Мирослав Антић“ на Палићу, одржано је Градско такмичење из математике. Нашу школу представљале су три ученице: Нађа Бедековић, Ања Гаџур и Хана Лебовић.
Ученица Нађа Бедековић освојила је 1. место у категорији четвртих разреда и остварила пласман на Окружно такмичење.
Свим учесницима честитамо на досадашњим резултатима, а Нађи желимо пуно успеха у наставку такмичења.

Тест: Ивана Вуковић

Општинско такмичење из енглеског језика

У ОШ „Свети Сава“ је, у суботу, 4. фебруара, одржано Општинско такмичење из енглеског језика. На такмичењу су учествовали ученици: Ивана Моравчић и Јонатан Сијанта (8.б). Јонатан је освојио 3. место и пласирао се на Окружно такмичење.
Честитамо нашим ученицима на учешћу и постигнутим резултатима!

Текст: Мирослав Рауш

Дечији светосавски дани.

У среду, 1. фебруара, у Светосавском културном центру у Суботици одражана је главна свечаност поводом обележавања осмих Дечијих светосавских дана. Као и сваке године, ђаци наше школе учествују у овом посебном културном догађају изводећи неку пригодну тачку. Овог пута је Драмско-литерарна секција приредила кратак скеч под називом У колони Светог Саве, а уз подршку наставнице Сандре Илић Костић и учитељице Ибоље Витасовић. Публика је наше глумце наградила дугим аплаузом. Погледајте галерију слика.

Текст: Сандра Или Костић/em>