eTwinning

eTwinning ознака школе за 2023/24. годину.

Горњи Таванкут

Уређење школског двооришта

Акција уређења школског дворишта у Горњем Таванкуту овог пролећа одвијала се у четири етапе:
1. Поправка тобогана (породица Мујановић);
2. Дан планете Земље: чишћење школског дворишта и околине (породице: Мујановић, Берберовић, Човић и Колар);
3. Уклањање високог шибља уз источни и јужни део ограде школског дворишта и кошење траве (породице: Мујановић, Човић, Димитријевић, Вукманов-Шимоков, Скендеровић, Јозић и Балажевић) и
4. Поравнавање терена багером (породица Мујановић).
Хвала, у име школе, свим родитељима који су прикупили новац за излазак багера, а посебно се захваљујемо оним родитељима који су, у све дане акције, унели пуно срце и своје драгоцено слободно време. Погледајте галерију слика.

Вожња као поклон

У нашој малој заједници свако доприноси када и колико може. Данас је породица Давчик, за годишњи труд и постигнут успех, прваке наградила двочасовном вожњом шпидитером и разгледањем села.

Текст: Татјана Нимчевић

Излет код Луке

У четвртак, 8. маја, посетили смо Пољопривредно газдинство Вукманов-Шимоков у Горњем Таванкуту. Домаћин нам је био наш другар из 1.ц - Лука. Угостио нас је у свом дому и провео кроз све објекте намењене узгоју крава. Уживали смо и пуно научили.
Хвала, од срца, породици Вукманов-Шимоков.

Текст: Татјана Нимћевић

GO-CAR-GO PLUS 2023.

Међународни сусрет GO-CAR-GO PLUS 2023., одржан је у среду, 24. маја, на школском терену Школског центра Птуј у Словенији. Такмичарску екипу наше школе чинили су ученици: Дуња Јухас, Ивона Ивошевић, Бојана Ђукић и Душан Иштванов (7.а) и Никола Вајханд (7.б). Сусрет је наставак прошлогодишње сарадње, када смо били учесници у оквиру Ерасмус+ пројекта. На такмичењу аутомобила на електрични погон било је присутно шест тимова (5 из Републике Словеније и ми из Републике Србије). Ученици су се такмичили у три различите вожње (дисциплине) на полигону: брзинска трка, слалом и кружна трка. У све три дисциплине ученици наше школе освојили су друго место. Изглед и функционалност аутомобила оцењивала је посебна комисија састављена од професора Школског центра из Птуја, а такођер су и ученичке екипе оцењивале три најбоља аутомобила. Након такмичарског дела, одржано је свечано затварање и додела потврда и признања. Сви ученици добили су потврду за учешће и награде, а аутомобил наше школе - RED (Rear Engine Dragster), добио је и признање за естетски изглед аутомобила.

Текст: Бранко Стантић