Državno natjecanje u programiranju na micro:bit uređajima

U četvrtak, 12. svibnja, u Muzeju znanosti i tehnike u Beogradu održano je Državno natjecanje u programiranju na micro:bit uređajima, u okviru programa Škole za 21. stoljeće. Na natjecanju je svoje projekte prikazalo i branilo 20 timova od preko 200 projekata koji su bili prijavljeni. Naša škola se predstavila s tri projekta:
1. Edukativni roboti - Nikola Vajhand i Bogdan Kovačević, učenici 6. b i 6. a odjeljenja;
2. Zaštitnik ptica - Lara Šegina i Bojana Đukić, učenice 6. a odjeljanja i
3. Sačuvajmo šume - Teolinda Glavaš i Vedrana Nimčević, učenice 7. a i 8. b odjeljenja. Natjecanju su prisustvovali i ambasadorka Velike Britanije u Republici Srbiji, Njena ekscelencija - Sian MacLeod, ministar i pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje i odgoj: Branko Ružić i Milan Pašić i ravnateljica za Srbiju i Zapadni Balkan pri Britanskom Savjetu - Clare Sears.
Učenici su, pred tročlanim i stručnim žirijem, imali pet minuta za prezentaciju i demostraciju svog projekta i pet minuta za odgovore na pitanja članova žirija. Poslije vijećanja, žiri je proglasio pobjednike. Naša škola nije uspjela osvojiti niti jedno od prva tri mjesta, ali smo bili jedina škola s tri projekta. Svi su učenici dobili prikladne nagrade. Najznačajnija nagrada je nagrada za školu, a to je kutija s 10 micro:bit uređaja unaprijeđene verzije i s raznim dodacima, značajne materijalne vrijednosti za svaki tim - projekt. S obzirom da smo imali tri tima, škola je dobila i tri kutije. Pogledajte galeriju slika.

Prijevod: Bruno Dronjić

Odgovori