Kerékpárverseny Donji Tavankuton

Október 10-én, szombaton kerékpárversenyt rendeztek, amelyen
Szerbia szerte számos sportoló vett részt. A versenyt az állami és a tartományi szinten rendezték. Iskolánk legfiatalabb tanulói nyitották meg, a kijelölt kört megtéve kerékpárral, a győztesek pedig: Ivona Vuković, Viktor Čovčić és Danijel Čović voltak, a felsős tanulók versenyén Dorijan Orčić szerezte meg az első helyezést.
A meleg és napos időjárás azoknak a sportolóknak kedvezett, akik szabadidejükben megtekinthették Tavankut nevezetességeit. A verseny szervezője a szabadkai „Spartak" Kerékpáros Klub volt. A verseny lebonyolításának legérdemesebb embere Dejan Perčić. A győzteseket a BK „Spartak" elnöke, Arsen Perčić ajándékozta meg. A kellemes időjárás lehetővé tette a nagyobb sebesség fejlesztését vezetés közben, ami a veszélyes kanyarokban is nagyobb eséseket okozott a kerékpárosoknak.
A verseny lebonyolítását a Matija Gubec Általános Iskola és a tavankuti plébánia segítette, amelynek helyiségei és tágas udvara a versenyzők rendelkezésére állt a parkoláshoz és a bemelegitéshez. Az egész verseny az előírt sorrendben zajlott, és a helyi gyümölcstermesztő Goran Vizin, aki nagy mennyiségű almát adományozott, ami elegendő volt - nemcsak egész napos társasági élethez, hanem Zomborba is, ahol másnap megtartották a versenyt. Lásd a képgalériát.

Fordítás: Ibolja Vitasović

Vélemény, hozzászólás?