Njive djetinjstva

U okviru obilježavanja Godine hrvatskih velikana u Vojvodini, učenici naše škole, koji pohađaju nastavni predmet Hrvatski jezik te Hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture, sudjelovali su na likovnom i literarnom natječaju Njive djetinjstva. Riječ je o natječaju koji je, povodom stote godišnjice rođenja pjesnika Jakova Kopilovića, raspisala Hrvatska riječ u suradnji s ostalim hrvatskim institucijama, udrugama i pojedincima.
Tom je prigodom u HKC-u Bunjevačko kolo, Subotica u četvrtak, 29. 11. 2018. u 19:00 sati organiziran prigodan program i uručenje diploma i nagrada te pohvalnica i utješnih nagrada učenicima koji su sudjelovali na natječaju.
Nagrađeni i pohvaljeni učenici jesu sljedeći:
Diplomu i nagradu za likovni rad osvojila je Marijana Skenderović, 2.a razred (3. mjesto). Pohvalnice i utješne nagrade za likovne radove osvojili su učenici Bojan Šefer (3.a razred) i Ivana Kaić (2.a razred).
Diplomu i nagradu za literarni rad osvojile su učenice Ana Skenderović, 8.c razred (2. mjesto) i Vanja Dubajić, 7.b razred (3. mjesto). Pohvalnice i utješne nagrade za literarne radove osvojili su: Nikola Juhas (8.b razred), Valentina Ostrogonac (7.a razred), Ante Balažević (5.b razred), Tomislav Nimčević (7.b razred), Ivan Vuković (7.a razred), Deni Čupak (7.b razred), Dragana Pokornik (8.a razred), Rahela Šteković (8.a razred) i Dario Vojnić Hajduk (8.a razred).
Osim u vrijednim nagradama, učenici su uživali i u filmu o Jakovu Kopiloviću te njegovim uglazbljenim pjesmama.

Tekst: Morena Rendulić

Vélemény, hozzászólás?