Njive detinjstva

U okviru obeležavanja Godine hrvatskih velikana u Vojvodini, učenici naše škole, koji pohađaju predmete Hrvatski jezik i Hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture, učestvovali su na likovnom i literarnom konkursu Njive djetinjstva. Reč je o konkursu koji je, povodom stote godišnjice rođenja pesnika Jakova Kopilovića, raspisala Hrvatska riječ u saradnji s ostalim hrvatskim institucijama, zajednicama i pojedincima.
Tom je priilikom u HKC-u Bunjevačko kolo u Subotici, u četvrtak, 29. novembra. u 19,00 časova organizovan prigodan program i dodela diploma, nagrada, pohvalnica i utešnih nagrada učenicima koji su učestvovali na konkursu.
Nagrađeni su i pohvaljeni sledeći učenici:
Diplomu i nagradu za likovni rad osvojila je Marijana Skenderović, 2.a razred (3. mesto). Pohvalnice i utešne nagrade za likovne radove osvojili su učenici Bojan Šefer (3.a razred) i Ivana Kaić (2.a razred).
Diplomu i nagradu za literarni rad osvojile su učenice Ana Skenderović, 8.c razred (2. mesto) i Vanja Dubajić, 7.b razred (3. mesto). Pohvalnice i utešne nagrade za literarne radove osvojili su: Nikola Juhas (8.b razred), Valentina Ostrogonac (7.a razred), Ante Balažević (5.b razred), Tomislav Nimčević (7.b razred), Ivan Vuković (7.a razred), Deni Čupak (7.b razred), Dragana Pokornik (8.a razred), Rahela Šteković (8.a razred) i Dario Vojnić Hajduk (8.a razred).
Osim u vrednim nagradama, učenici su uživali i u filmu o Jakovu Kopiloviću, kai u njegovim pesmama.

Prevod:ADM

Ostavite odgovor