Különbözőségek gazdagsága

Oldal navigáció:

2021. év.2020. év.2019. év.2018. év.


Nemzetközi verseny „Különbözőségek gazdagsága"

Nemzetközi művészeti és irodalmi-újságírói verseny „A sokszínűség gazdagsága” iskola egy olyan projekt, hogy ösztönözze a gyermekek általános iskolás korú gondolni értékeit a kulturális sokszínűség és a tiszteletben tartásának fontosságát a különböző, elsősorban azokon a legnemesebb impulzusok és az emberi értékeket. A pályázatot 2013-ban, mint egy visszhang ugyanazon projekt a kormány APV vajdasági amely tartalmazza azt, és TAVANKUTSKA Horvát Kulturális és Közművelődési Egyesület „Matija Gubec”, és hogy azok elősegítsék az értékek multikulturalizmus Vajdaságban és a Duna-régió prizmáján keresztül a turizmus. A projekt sikeres részvételével a helyünk megerősítette nyitottságát és szélességét, valamint a kulturális gazdagságot és sokszínűséget.

» Több...

Ez volt a siker HKPD „Matija Gubec” ihlette, és elkezd egy iskolai versenyt, amely lehetővé teszi a legfiatalabb bizonyítani tudásukat és készségeiket, hogy megértsék a multikulturalizmus és az értékelés a kulturális sokszínűség. Az előző öt tartotta a versenyt a hallgatók által látogatott Bosznia és Hercegovina, Magyarország, Macedónia, Németország, Románia, horvát és szerb, művei már válaszolt egy adott témáról, a „Hogyan sokféleség gazdagítja” (újságírói munkák 2013), " senki sem különálló sziget „(művészeti és irodalmi alkotások 2013),” a történet a barátság „(2014),” próbáljuk meg szeretni, lehet sikeres „(2015),” a legjobb barát az egyetlen, amivel jobban " (2016), "A kis barátok nagy álmai" (2017), "Változtassuk meg a világot jó cselekedetekkel" (2018), "Szeretnék lenni a barátod" (2019), "Nincs véletlen barátság" (2020), Egyik célja a verseny és a gyülekező szerzők legsikeresebb művek során több napos tartózkodás Tavankut az esélyt, hogy megfeleljen, szocializálódnak, szórakozni és tanulni a különféle szórakoztató és oktatási műhelyek. Ez értékes tapasztalatokat teremt és olyan barátságokat alakít ki, amelyek állandó és felbecsülhetetlen értékűek maradnak a résztvevők számára.

» ...Kevesebb

2021. év


IX. Nemzetközi finom-irodalmi-újságíró verseny
„Különbözőségek gazdagsága" 2021-ban

Téma: Az alma

A 2021-os Verseny szövege a következő:

A „Matija Gubec” Általános Iskola Tavankútról Nemzetközi képzőművészeti, irodalmi és újságirói pályázatot hirdet „A másság gazdagsága” elnevezés alatt, az általános iskolás tanulók részére. Ezzel azokat a tanulókat kivánja mozgósitani, akik örömmmel vesznek részt olyan témák fejtegetésében, mint az együttélés a másmilyen embertársainkkal, illetve kapcsolatteremtés és szolidaritás a hasonló korosztályú gyermekekkel különböző országokból és különböző tájegységekről.
Az ez évi pályázat témája :
„AZ ALMA”
A pályázat 2021. március 15.-ig tart, minden beérkezett munkát...

Olvassa el a teljes szöveget IX. Nemzetközi verseny Különbözőségek gazdagsága


Kedves látogatóink, a verseny kedves résztvevői,
A folytatásban feltüntetjük a jutalmazott és dicséretben részesült tanulók és tanárok névsorát a IX. nemzetközi művészeti-irodalmi-újságírói verseny a Sokféleség gazdagsága címmel. Büszkék és boldogok vagyunk, mert az idén jelentősen megnőtt a versenyre beérkezett művek számát tekintve. Köszönjük mindenkinek a támogatást és a részvételt - különösen ilyen körülmények között, ahol úgy gondoljuk, hogy egyáltalán nem volt könnyű motiválni a hallgatókat.
Az elismerő okleveleket és az okleveleket elküldjük a nyerteseknek, postán (már a jövő héten), és beolvasott nyomtatott elismerő okleveleket küldünk e-mailben minden résztvevőnek, hogy részt vehessenek a versenyen. Várja köszönetét az e-mail címeire május végéig.
Ezúton is köszönjük mindenkinek a részvételt, és gratulálunk a nyerteseknek, és elismerésben részesítjük sikereiket és nagyszerű munkájukat! Légy büszke tanítványaidra és önmagadra, mert te vagy a legfényesebb a fényes csillagok sokaságában, amelyek idén megvilágították az egünket!
A kedvezőtlen helyzetre tekintettel feltételezzük, hogy ebben az évben a Sokszínűség gazdagságának megnyilvánulása nem kerül megrendezésre, de felkérjük Önt, hogy lépjen velünk kapcsolatba most és jövőre! Várakozással tekintünk a jövőbeni együttműködésre, konstruktív párbeszédekre és minőségi munkára!

Lásd Az odaítélt és dicséretes résztvevők listája.

Fordítás: Ibolja Vitasović

2020. év


VIII. Nemzetközi finom-irodalmi-újságíró verseny
„Különbözőségek gazdagsága" 2020-ban

Téma: Nincs véletlen barátság

A 2020-os Verseny szövege a következő:

A „Matija Gubec” Általános Iskola Tavankútról Nemzetközi képzőművészeti, irodalmi és újságirói pályázatot hirdet „A másság gazdagsága” elnevezés alatt, az általános iskolás tanulók részére. Ezzel azokat a tanulókat kivánja mozgósitani, akik örömmmel vesznek részt olyan témák fejtegetésében, mint az együttélés a másmilyen embertársainkkal, illetve kapcsolatteremtés és szolidaritás a hasonló korosztályú gyermekekkel különböző országokból és különböző tájegységekről.
Az ez évi pályázat témája :
NINCS VÉLETLEN BARÁTSÁG
A pályázat 2020. március 15.-ig tart, minden beérkezett munkát...

Olvassa el a teljes szöveget VIII. Nemzetközi verseny Különbözőségek gazdagsága

Lásd:
Az összes résztvevő és
A DÍJNYÚJTÓ résztvevők listája..

2019. év


VII. Képzőművészeti - irodalmi - úságirói pályázat “A Másság gazdagsága”

Téma: “Szeretnék a barátod lenni”

A verseny szövege:

A “Matija Gubec” Általános Iskola Tavankútról nemzetközi képzőművészeti, irodalmi és újságirói pályázatot hirdet ”A másság gazdagsága” elnevezés alatt, az általános iskolás tanulók részére. Ezzel azokat a tanulókat kivánja mozgósitani, akik örömmmel vesznek részt olyan témák fejtegetésében, mint az együttélés a másmilyen embertársainkkal, illetve kapcsolatteremtés és szolidaritás a hasonló korosztályú gyermekekkel különböző országokból és különböző tájegységekről.
Az ez évi pályázat témája: “Szeretnék a barátod lenni”
A pályázat 2019. március 11.-ig tart, minden beérkezett munkát a zsüri fogja értékelni, ajándékot pedig a három legjobb képzőművészeti, irodalmi és újságirói munka fog kapni két korosztályi csoportban. (1.csop. 1.- 4. osztály, a 2. csop. 4.-től 8. osztály). Az ajéndékátadás a mentoroknak és a tanulóknak 2019. április 5.-én lesz, a záró ünnepségen, amely a “ Matija Gubec” Általános Iskolában lesz megtartva Tavankúton. A dijazott tanulók és mentorok részére biztositva lesz az elhelyezés és étkezés.

» Több...

Útmutatók a munkák küldésével kapcsolatban

Az irodalmi és újságirói munkákat a következő e-mail cimre kell küldeni info@osmgubec.edu.rs, minden munkának a következő adatokat kell tartalmaznia:
a szerző vezetékneve és neve,
osztály,
a mentor, tanár neve és adatai (telefon, e.mail, lakcim),
az iskola neve és cime.
Minden tanuló a pályázaton legfeljebb két irodalmi munkával vehet részt, valamint egy újságirói és egy képzőművészeti munkával. Az irodalmi munkák lehetnek próza és vers formájában.
Az irodalmi munkákat a tanulók irhatják az ország hivatalos nyelvén vagy a pályázatot hirdető iskola nyelvén, illetve a saját anyanyelvükön.
Az irodalmi munkák szövege Times New Roman fontban 12 nagyságban legyenek nyomtatva
Azok a munkák, amelyek nem teljesitik a pályázat feltételeit, nem vehetnek részt .
Pályázati munkákat küldhetnek általános iskolák vagy más intézmények, amelyek neveléssel és oktatással foglalkoznak.
A képzőművészeti munkákat a következő cimre kell küldeni:
OŠ “Matija Gubec“ („Másság gazdagsága“ c. Pályázatra)
Marka Oreškovića 12/a
24214 Donji Tavankut, Vojvodina
Szerb Köztársaság
A pályázati munkák nem jelenthetők meg a meghatározott idő előtt, és a pályázat után a munkákat nem küldjük vissza.

» …Kevesebb

Fordítás:Ibolja Vitasović


Megtartották VII. pályázat “A Másság gazdagsága”

Iskolánk immár hetedszer szervezi meg a „Másság gazdagsága“ elnevezésű nemzetközi irodalmi-képzőművészeti-újságirói pályázatot. A pályázat cálja, hogy felébressze a tanulókban azt a gondolkodást, amely a a más értékek tiszteletben tartását, valamint a toleranciát képviseli a társadalomban.
Az ez évi pályázat témája a „Szeretnék a barátod lenni“ volt. Az iskolába több mint 400 munka érkezett be mindhárom pályázati katogóriát illetően. A pályázaton Szerbia és Horvátorszából érkezett tanulók vettek részt.
A pályázat fénypontja a háromnapos barátkozás volt, amely április 4.-től 6.-ig tartott, és különboző aktivitásokon keresztül ismerhették meg egymást a tanulók.
Részt vehettek a következő kreativ aktivitásokban: „Becsüljük a különbségeinket“, „Glagoljica- titkos kincskeresés“, „ Mángolás“, valamint Kviz - általános kultúra, „Karaoki“, „Szalmaképkészités“, „Holdfény 9“ és munkacsoport „Učimo divanit bunjevacki“.
A központi ünnepség a már tradicionális rendezvényen 2019. április 5.- én volt megtartva iskolánk tornatarmében, ahol átadták a dijakat és elismervényeket a dijazott tanulóknak és mentoraiknak. Különleges vendégeink a „Kolevka“ otthonból érkeztek és külön tapsot kaptak.
A hivatalos műsor után nagy meglepetés volt előkészitve, amelyen Osijekból érkező bájkerek, akik motoraikon nagy nyusziknak öltözve, a gyerekeknek édességeket osztogattak. A gyermekek arcán levő mosoly többet ért minden szónál.
A látogatás utolsó napján a vendégek lovasfogattal kocsikázhattak Tavankút utcájain, valamint meglátogatták a csikériai erdőt és a környező gyümölcsösöket.
Tavankút ebben az évben a következő városoknak volt házigazdája három napon keresztül:
Horvátországból (Primošten, Vrbovec, Donja Pušća és Samobor) és Szerbiából (Kragujevac, Kraljevo, Gakovo, Subotica, Bačko Dušanovo), akik igéretet tettek, hogy jövőre is visszatérnek a 8. Nemzetközi Pályázatra a „Másság Gazdagsága“ -ra.

Fordítás: Ibolja Vitasović

2018. év


VI Nemzetközi finom-irodalmi-újságíró verseny "Különbözőségek gazdagsága" 2018-ban

A mi iskolánk már hat éve egyfolytában megszervezi nemzetközi képzőművészeti- irodalmi- újságírói versenyét Különbözőségek gazdagsága elnevezéssel. E verseny arra ösztönzi az általános iskola tanulóit, hogy átgondolják a különbözőségek értékeit a társadalomban és a tolerancia fontosságát. Az idén a Jó cselekvésekkel váltsuk meg a világot nevezetű témára készítettek pályamunkákat, melyre több mint 540 munka érkezett. Közreműködtek a tanulók Bosznia- Hercegovinából, Makedóniából, Németországból, Szlovákiából, Horvátországból és Szerbiából.

» Több...

E verseny csúcspontja a három napig tartó barátkozás volt, mely április 18-tól 20-ig lett megtartva. Ez alkalommal a  kigondolt tevékenységeken keresztül a résztvevők jobban megismerkedtek és közelebb kerültek egymáshoz. Résztvettek a műhelymunkákban is, melyek a következők voltak: Ismerkedjünk meg az érzékszervekkel, Glagoljica útjain, Régies sportjátékok és mángolás,  zene esteken pedig diszkó zenével és karaokéval szórakoztak. A vendégek kirándulásokon vettek részt Palicson, Szabadkán és Tavankúton, melyeken kellemes és tanulságos pillanatokat éltek meg. Pénteken, április 20-án volt az esemény csúcspontja, amikor is a palicsi könyvtárban ki lettek osztva a díjak és a diplomák a legsikeresebb munkák készítőinek és az ő mentoraiknak.Tavankúton ez évben jelen voltak Bosznia- Hercegovinából (Usora), Horvátországból (Belovár, Oroslavje, Eszék, Priškorevci, Primošten, Vrbovec) és Szerbiából (Szabadka és Zombor), akik megfogadták, hogy jövőre is visszatérnek a 7.  Különbözőségek gazdagsága elnevezésű nemzetközi versenyre.

» ...Kevesebb