Bogatstvo različitosti

Navigacija stranice:
Godina
2024.2023.2022.2021.2020.2019.2018.


Međunarodni natječaj „Bogatstvo različitosti“

Međunarodni likovno-literarno-novinski natječaj „Bogatstvo različitosti“ školski je projekt kojim se potiče djecu osnovnoškolskoga uzrasta na promišljanje o vrijednostima kulturne raznolikosti i važnosti uvažavanje drugačijega, ističući one najplemenitije porive i ljudske vrijednosti. Natječaj je pokrenut 2013. kao odjek istoimenoga projekta Vlade AP Vojvodine u koji je bilo uključeno i tavankutsko Hrvatsko kulturno prosvjetno društvo „Matija Gubec“, a kojim su se promovirale vrijednosti multikulturalnosti u Vojvodini i Podunavlju kroz prizmu turizma. Svojim uspješnim sudjelovanjem u projektu naše je mjesto potvrdilo svoju otvorenost i širinu, ali i kulturno bogatstvo i raznolikost.

» Više...

Upravo je uspjeh HKPD-a „Matija Gubec“ nadahnuo i pokretanje školskoga natječaja koji će i najmlađima omogućiti da pokažu svoje znanje i vještine u poimanju multikulturalnosti te vrednovanju kulturne raznolikosti. U dosadašnjih pet održanih natječaja sudjelovali su učenici iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Makedonije, Njemačke, Rumunjske, Hrvatske i Srbije, a svojim su radovima odgovorili na zadane teme: „Kako nas različitosti obogaćuju“ (novinski radovi 2013.), „Nijedan čovjek nije otok“ (likovni i lterarni radovi 2013.), „Priča o prijateljstvu“ (2014.), „Pokušajmo voljeti, možda uspije“ (2015.), „Najbolji prijatelj je onaj uz kojeg postajemo bolji” (2016.), „Veliki snovi malih prijatelja” (2017.), „Dobrim djelima promenimo svijet“ (2018.), „Želim ti biti prijatelj“ (2019.), „Nijedno prijateljstvo nije slučajno“ (2020.),
Jedan je od ciljeva natječaja i okupljanje autora najuspjelijih radova koji se tijekom višednevnoga boravka u Tavankutu imaju prilike upoznati, družiti, zabavljati i učiti kroz razne zabavne i poučne radionice. Tako nastaju vrijedna iskustva i razvijaju se prijateljstva koja ostaju kao trajna i neizbrisiva vrijednost svim sudionicima.

» ...Manje

2024. godina


XII. Međunarodni likovno-literarno-novinski natječaj
„Bogatstvo različitosti" za 2024. godinu

Tema: U tuđim cipelama

Tekst Natječaja za 2024. godinu glasi:

Osnovna škola „Matija Gubec“ iz Tavankuta organizira međunarodni nagradni literarni, novinarski i likovni natječaj „Bogatstvo različitosti“ za učenike osnovnih škola, kojim se želi potaknuti djecu na raspravu o temama suživota s drugima i drukčijima te razvijanje solidarnosti i povezivanje s vršnjacima iz različitih krajeva.
Tema ovogodišnjeg natječaja: „U TUĐIM CIPELAMA
Natječaj je otvoren do 20. ožujka 2024. godine. Sve pristigle radove...

Pročitajte cijeli tekst XII. Međunarodnog natječaja Bogatstvo različitosti.


Pogledajte PROGRAM

Završna svečanost

Održana je tradicionalna svečanost povodom završetka XII. Međunarodnog likovnog, literarnog i novinarskog natječaja „Bogatstvo različitosti”.
Okupljeni oko ideje da je bogatstvo u različitostima, učenici, nastavnici i ravnatelji škola iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, razmjenjivali su iskustva i njegovali prijateljstva sklopljena prije više od desetljeća. Neki su nas pak posjetili prvi put, što predstavlja početak novih suradnji i prijateljstava. Gosti su sa svojim domaćinima razgledavali selo i grad, te su se upoznali sa znamenitostima ovog kraja, a škola je za učenike organizirala slamarsku radionicu i radionicu rolanja.
Svečanost koja je organizirana u Domu kulture započela je pjesmom „Makedonsko devojče” u izvođenju školskog zbora, a zatim su se članovi dramske skupine uživjeli u priče omiljenih književnih junaka i predstavili ih na svoj način. Tako je publika imala priliku poistovjetiti se s: Malčikom, Pepom Krstom, Kapetanom Johnom Peoplefoxom i Pipi Dugom Čarapom, te da na trenutak isprobati - nečije tuđe cipele.
Ravnateljica Stanislava Stantić- Prćić pozdravila je prisutne, a zatim se obratio i gradonačelnik Gornje Stubice - Jasmin Krizmanić, koji je školi uručio donaciju u vidu opreme velike vrijednosti. Krapinsko-zagorska županija donirala je našoj školi projektor. Zatim su dodijeljene diplome i zahvalnice svim prisutnim nagrađenim sudionicima.
Tema ovogodišnjeg natječaja glasila je U tuđim cipelama, a na adresu škole pristiglo je više od sto radova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, i to: 183 likovna, 92 literarna i 13 novinarskih radova.

» Više...

U kategoriji likovnih radova među nižim razredima prvu nagradu osvojila je Nela Teofilov iz OŠ „Šime Budinić” iz Zadra (mentor: Jadranka Dunatov). Drugo mjesto osvojila je Marta Matoc iz OŠ „Antun Augustinčić” iz Zaprešića (mentor: Suzana Jelić). Treća nagrada otišla je u ruke Vidaku Milenkoviću iz Sokobanje, iz OŠ „Mitropolit Mihailo” (mentor: Violeta Marković).
Posebnu pohvalu za grupni rad dobili su učenici kombiniranog odjela 2. i 3. razreda naše škole iz Ljutova, sa svojom učiteljicom Slavicom Pokornić.
U kategoriji likovnih radova među višim razredima prvo mjesto osvojila je Matea Abramović iz OŠ „Antun Mihanović” iz Nove Kapele (mentor: Martina Šporčić). Druga nagrada pripala je Emi Dujmović iz Osnovne škole Milana Langa iz Bregane (mentor: Ivančica Otmačić). Treću nagradu osvojila je Dunja Mamula iz OŠ „Ivana Brlić-Mažuranić” iz Ogulina (mentor: Glorija Domitrović).
U kategoriji literarnih radova među nižim razredima dobitnica prve nagrade je Tena Kraljik iz Osnovne škole Mikleuš u Hrvatskoj (mentor: Svjetlana Mojzeš). Drugo mjesto osvojila je Helena Pongračić iz Treće osnovne škole Bjelovar u Hrvatskoj (mentor: Nataša Brekalo). Treću nagrada osvojila je Klara Popović iz Četvrte osnovne škole Bjelovar u Hrvatskoj (mentor: Dragica Budić).
U kategoriji literarnih radova među višim razredima prvu nagradu osvojila je Lana Krajina iz OŠ „Matija Gubec” iz Piškorevaca (mentor: Ivana Arambašić). Drugo mjesto osvojila je Martina Tikvicki iz OŠ „Matko Vuković” iz Subotice (mentor: Klara Knežević Lukačević). Treća nagrada pripala je Anđeli Gazibar iz OŠ „Matija Gubec” iz Tavankuta (mentor: Nevena Baštovanović).
U kategoriji novinarskih radova među višim razredima prvu nagradu osvojila je Anja Bašić iz OŠ „Šime Budinić“ iz Zadra (mentor: Nina Dokoza). Drugo mjesto pripalo je Ivanu Kretoniću iz OŠ „Budrovci“ iz Đakova (mentor: Vesna Karalić Kladarić), dok je treće mjesto osvojila Paola Valenta iz OŠ „Vladimir Nazor“ iz Potpićana (mentor: Marina Rade).
Bogatiji za nova iskustva, prijateljstva i nezaboravne trenutke, učenici su sa svojim mentorima otišli na put doma, dok su učenici – domaćini ostali tužni što je druženju došao kraj, željno iščekujući ponovni susret.

» ...Manje

Prijevod: Ivan Mikulić


Objava rezultata za 2024. godinu

Dragi posjetitelji naše stranice, dragi sudionici natječaja...

Pogledajte Spisak NAGRAĐENIH i POHVALjENIH sudionika.

Pogledajte Spisak svih sudionika.

Pogledajte galeriju slika.

Prijevod: Ivan Mikulić

2023. godina


XI. Međunarodni likovno-literarno-novinski natječaj
„Bogatstvo različitosti" za 2023. godinu

Tema: Buni li se seljak danas?

Tekst Natječaja za 2023. godinu glasi:

Osnovna škola „Matija Gubec“ iz Tavankuta organizira međunarodni nagradni literarni, novinarski i likovni natječaj „Bogatstvo različitosti“ za učenike osnovnih škola, kojim se želi potaknuti djecu na raspravu o temama suživota s drugima i drukčijima te razvijanje solidarnosti i povezivanje s vršnjacima iz različitih krajeva.
Tema ovogodišnjeg natječaja: „BUNI LI SE SELJAK DANAS?
Natječaj je otvoren do 31. ožujka 2023. godine. Sve pristigle radove...

Pročitajte cijeli tekst XI. Međunarodnog natječaja Bogatstvo različitosti.


Objava rezultata za 2023. godinu

Dragi posjetitelji naše stranice, dragi sudionici natječaja...

Pogledajte Spisak NAGRAĐENIH i POHVALjENIH sudionika.

Pogledajte Spisak svih sudionika.

Tekst: Anita Kopilović


Tavankut njeguje „Bogatstvo različitosti” duže od desetljeća

Ugostili smo, od 26. do 28. svibnja, sudionike Međunarodnog likovno, literarno i novinarskog natječaja Bogatstvo različitosti, koji smo organizirali jedanaestu godinu zaredom.
Tema ovogodišnjeg natječaja glasila je Buni li se seljak danas?, a povodom obilježavanja 450 godina Seljačke bune.
Središnja svečanost održana je u petak u Domu kulture u Tavankutu, kada su nagrađenim i pohvaljenim učenicima i njihovim mentorima uručena priznanja. Naši učenici, članovi dramske skupine, tom prilikom odigrali su predstavu posvećenu Matiji Gupcu i njegovoj borbi iz 1573. godine.
Na natječaj je pristiglo više stotina radova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Nizozemske i Srbije, i to: 265 likovna, 93 literarna i 12 novinarska rada. Prvi put su na natječaju sudjelovale učeničke zadruge - njih 33 poslalo je svoje radove.
Škola je okupila učenike, nastavnike i ravnatelje škola iz regije. Gosti su s domaćinima obišli subotičke i tavankutske znamenitosti, a zatim su u atrijumu škole sudjelovali u slamarskoj radionici, seoskim igrama, te radionicama drveta i roljanja.
Puni dojmova s druženja, gosti su u nedjelju krenuli svojim kućama. Nastavit ćemo njegovati i održavati ranije sklopljena prijateljstva, razvijajući kod učenika suosjećanje i poštovanje različitosti. Pogledajte galeriju slika.

Prijevod: Ivan Mikulić

2022. godina


X. Međunarodni likovno-literarno-novinski natječaj
„Bogatstvo različitosti" za 2022. godinu

Tema: Knjiga je moj najbolji prijatelj

Tekst Natječaja za 2022. godinu glasi:

Osnovna škola „Matija Gubec“ iz Tavankuta organizira međunarodni nagradni literarni, novinarski i likovni natječaj „Bogatstvo različitosti“ za učenike osnovnih škola, kojim se želi potaknuti djecu na raspravu o temama suživota s drugima i drukčijima te razvijanje solidarnosti i povezivanje s vršnjacima iz različitih krajeva.
Tema ovogodišnjeg natječaja: „KNJIGA JE MOJ NAJBOLJI PRIJATELJ
Natječaj je otvoren do 15. ožujka 2022. godine. Sve pristigle radove...

Pročitajte cijeli tekst X. Međunarodnog natječaja Bogatstvo različitosti.


Objava rezultata za 2022. godinu

Dragi posjetitelji naše stranice, dragi sudionici natječaja,
u nastavku vam donosimo popis nagrađenih i pohvaljenih učenika te mentora mlađih i starijih uzrasta X. međunarodnoga likovno-literarno-novinskog natječaja Bogatstvo različitosti. Ponosni smo i sretni zbog broja pristiglih radova. Hvala vam svima na podršci i na sudjelovanju.
Manifestacija Bogatstvo različitosti bit će održana od 12. 5. do 14. 5. 2022., a svi prvonagrađeni dobit će pozive i program manifestacije.
Nagrađenima za 2. i 3. mjesto šaljemo njihove zahvalnice i diplome poštom (nakon proljetnih praznika), a svim ćemo pohvaljenima, kao i sudionicima, e-mailom poslati skenirane ispisane zahvalnice za sudjelovanje na natječaju na koje trebate upisati imena svojih učenika i njihovih mentora. Zahvalnice očekujte na svojim e-mail adresama do kraja 5. mjeseca.
Još jednom hvala svima na sudjelovanju, a nagrađenima i pohvaljenima čestitamo na uspjehu i sjajnim radovima! Očekujemo Vaše radove i sljedeće godine! Veselimo se budućim suradnjama, konstruktivnim dijalozima i kvalitetnim radovima!

Pogledajte Spisak NAGRAĐENIH i POHVALjENIH sudionika.

Pogledajte Spisak svih sudionika.


Završen je projekat Bogatstvo različitosti, za 2022. godinu - 10. po redu. Na međunarodni nagradni literarni, novinarski i likovni konkurs, na temu: „Knjiga je moj najbolji prijatelj“, pristiglo je oko 900 radova iz Italije, Francuske, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Nemačke i Srbije. Svečanosti u Tavankutu prisustvovali su gosti iz Hrvatske (Zagrebačka županija, Osječko-baranjska županija, Gornje Stubica, Rijeka, Bedekovčina, Primošten), Severne Makedonije (Tetovo), Bosne i Hercegovine (Usora) i Srbije (Smederevo i Nove Varoši).
Predstavnici Zagrebačke županije su održali radionice: izrade nakita za decu, kinča i slikarsku, dok su nas, neki od njih, počastili i svojim litererarnim, muzičkim i dramskim nastupima, pa smo tako imali priliku čuti recitacije na kajkavskoj ikavici, pogledati predstavu Šuma Striborova, i slušati pesme u izvođenju klape „Stine“.
Stvorena su mnoga nova poznanstva, iskustva i želje i potrebe za izgradnjom novih, sličnih projekata.

Preuzmite fotografije za:
- Utorak, 10. svibnja;
- Srijeda, 11. svibnja;
- Četvrtak, 12. svibnja;
- Petak, 13. svibnja i
- Subota, 14. svibnja;
- Preuzmite video materijal.
Linkovi će vam biti dostupni do nedjelje, 19. lipnja.

Tekst: Morena Rendulić

2021. godina


IX. Međunarodni likovno-literarno-novinski natječaj
„Bogatstvo različitosti" za 2021. godinu

Tema: Jabuka

Tekst Natječaja za 2021. godinu glasi:

Osnovna škola „Matija Gubec“ iz Tavankuta organizira međunarodni nagradni literarni, novinarski i likovni natječaj „Bogatstvo različitosti“ za učenike osnovnih škola, kojim se želi potaknuti djecu na raspravu o temama suživota s drugima i drukčijima te razvijanje solidarnosti i povezivanje s vršnjacima iz različitih krajeva.
Tema ovogodišnjeg natječaja:
JABUKA
Natječaj je otvoren do 15. ožujka 2021. godine. Sve pristigle radove...

Pročitajte cijeli tekst IX. Međunarodnog natječaja Bogatstvo različitosti.


Dragi posjetitelji naše stranice, dragi sudionici natječaja,
u nastavku vam donosimo popis nagrađenih i pohvaljenih učenika te mentora mlađih i starijih uzrasta IX. međunarodnoga likovno-literarno-novinarskog natječaja Bogatstvo različitosti. Ponosni smo i sretni jer je naš natječaj ove godine znatno narastao što se tiče broja pristiglih radova. Hvala vam svima na podršci i na sudjelovanju ‒ osobito u ovim okolnostima u kojima vjerujemo da nije bilo nimalo lako motivirati učenike.
Nagrađenima i pohvaljenima šaljemo njihove zahvalnice i diplome poštom (već sljedeći tjedan), a svim ćemo sudionicima e-mailom poslati skenirane ispisane zahvalnice za sudjelovanje na natječaju na koje trebate upisati imena svojih učenika i njihovih mentora. Zahvalnice očekujte na svojim e-mail adresama do kraja 5. mjeseca.
Još jednom hvala svima na sudjelovanju, a nagrađenima i pohvaljenima čestitamo na uspjehu i sjajnim radovima! Budite ponosni na svoje učenike i na sebe jer ste najsjanija u mnoštvu sjajnih zvijezda koje su ove godine osvijetlile naše nebo!
S obzirom na nepovoljnu situaciju, pretpostavljamo da ove godine manifestacija Bogatstva različitosti neće biti održana, ali pozivamo vas već sada da nam se javite i sljedeće godine! Veselimo se budućim suradnjama, konstruktivnim dijalozima i kvalitetnim radovima!

Pogledajte Popis NAGRAĐENIH i POHVALJENIH sudionika.

Tekst: Morena Rendulić

2020. godina


VIII. Međunarodni likovno-literarno-novinski natječaj
„Bogatstvo različitosti" za 2020. godinu

Tema: Nijedno prijateljstvo nije slučajno

Tekst Natječaja za 2020. godinu glasi:

Osnovna škola „Matija Gubec“ iz Tavankuta organizira međunarodni nagradni literarni, novinarski i likovni natječaj „Bogatstvo različitosti“ za učenike osnovnih škola, kojim se želi potaknuti djecu na raspravu o temama suživota s drugima i drukčijima te razvijanje solidarnosti i povezivanje s vršnjacima iz različitih krajeva.
Tema ovogodišnjeg natječaja:
NIJEDNO PRIJATELJSTVO NIJE SLUČAJNO
Natječaj je otvoren do 15. ožujka 2020. godine. Sve pristigle radove...

Pročitajte cijeli tekst VIII. Međunarodnog natječaja Bogatstvo različitosti.

Pogledajte:
Popis svih sudionika i
Popis NAGRAĐENIH sudionika.

2019. година


VII. Međunarodni likovno-literarno-novinarski natječaj
„Bogatstvo različitosti“ za 2019. godinu

Tema: „Želim ti biti prijatelj”

Tekst natječaja

Osnovna škola „Matija Gubec“ iz Tavankuta organizira međunarodni nagradni literarni, novinarski i likovni natječaj „Bogatstvo različitosti“ za učenike osnovnih škola kojim se želi potaknuti djecu na raspravu o temama suživota s drugima i drukčijima te razvijanje solidarnosti i povezivanje s vršnjacima iz različitih krajeva.
Tema ovogodišnjeg natječaja je „Želim ti biti prijatelj”
Natječaj je otvoren do 11. ožujka 2019. godine.
Sve pristigle radove vrednovat će žiri, a nagradit će se po tri najbolja literarna, novinarska i likovna rada u dvije starosne skupine (prva od 1. do 4. i druga od 5. do 8. razreda osnovne škole). Nagrade će se autorima i mentorima uručiti na glavnoj svečanosti 5. travnja 2019. godine u Osnovnoj školi „Matija Gubec“ u Tavankutu, a za nagrađenoga učenika i mentora bit će osiguran smještaj i prehrana.

» Više...

Upute za slanje radova
Literarni i novinarski radovi šalju se na adresu elektroničke pošte: info@osmgubec.edu.rs , a svaki rad obavezno mora sadržavati sljedeće podatke:
Ime i prezime autora;
Razred;
Ime i podatke za kontakt nastavnika (telefon, e-mail adresu) i
Ime i adresu škole.
Svaki učenik na natječaju može sudjelovati s najviše dva literarna rada te jednim novinarskim i jednim likovnim radom. Literarni radovi mogu biti i pjesme i prozni sastavci.
Literarni i novinarski radovi mogu biti pisani na jezicima zemalja sudionica natječaja, kao i jezicima nacionalnih manjina.
Tekstovi literarnih radova trebaju biti napisani fontom Times New Roman, veličinom slova 12 i u .doc ili .docx formatu.
Radovi koji su nepotpuno označeni ili ne sadrže potrebne podatke ne mogu ući u konkurenciju. Škola zadržava pravo objavljivanja radova.
Radove na natječaj mogu slati osnovne škole i druge institucije ili organizacije koje se bave osnovnim odgojem i obrazovanjem.
Likovni se radovi šalju isključivo na adresu:
OŠ „Matija Gubec“ (za natječaj „Bogatstvo različitosti“)
Marka Oreškovića 12/a
24214 Donji Tavankut, Vojvodina
Republika Srbija
Radovi ne smiju biti ranije objavljivani i nakon natječaja ne vraćaju se.

» ...Manje


Održan je VII. Međunarodni natječaj „Bogatstvo različitosti“

Naša je škola sedmu godinu za redom organizirala Međunarodni likovno-literarno-novinarski natječaj „Bogatstvo različitosti“. Natječaj ima za cilj potaknuti učenike osnovnoškolskog uzrasta na razmišljanje o vrijednostima različitosti u društvu i važnosti tolerancije.
Ove godine svojim radovima odgovorili su na temu: „Želim ti biti prijatelj“. Na adresu škole pristiglo je preko 400 radova, računajući sve tri kategorije natječaja, a sudjelovali su učenici iz Srbije i Hrvatske.
Vrhunac ovog natječaja trodnevno je druženje koje se održalo od 4. do 6. travnja, tijekom kojega su se sudionici kroz osmišljene aktivnosti bolje upoznali i sprijateljili. Sudjelovali su u kreativnim radionicama: „Poštujemo različitosti“, „Glagoljica - potraga za skrivenim blagom“, „Roljanje“, kao i u radionicama „Kviz opće kulture“, „Karaoke“, „Slamarka radionica“, „Mjesečina 9“ i „Učimo divanit bunjevački“.
Središnji događaj ove već tradicionalne manifestacije održan je 5. travnja 2019. godine u sportskoj dvorani škole, na kojem su dodjeljene nagrade i diplome autorima najuspješnijih radova i njihovim mentorima. Specijalni gosti na dodjeli nagrada bila su djeca iz „Kolevke“, koja su dobila poseban pljesak. Nakon službenog programa, na školskom terenu za košarku pripremljeno je veliko iznenađenje za sve prisutne. Bajkeri iz Osijeka na svojim su motorima, preobučeni u kostime velikih zečeva, ušli među oduševljenu djecu i podjelili im slatkiše. Osmijesi na njihovim licima govorili su više od tisuću riječi.
Posljednjeg dana druženja, gosti su uživali u vožnji zaprežnim kolima po Tavankutu, posjetivši jedan lokalni voćnjak i Čikerijsku šumu.
Tavankut je ove godine bio trodnevni dom učenicima iz Hrvatske (Primošten, Vrbovec, Donja Pušća i Samobor) i Srbije (Kragujevac, Kraljevo, Gakovo, Subotica, Bačko Dušanovo), koji su obećali na rastanku da će se vratiti i sljedeće godine na VIII. Međunarodni natječaj „Bogatstvo različitosti“.

Prijevod: Morena Rendulić

2018. godina


VI. Međunarodni likovno-literarno-novinski natječaj
"Bogatstvo različitosti" za 2018. godinu

  • TEMA: Dobrim djelima promijenimo svijet

Ove smo godine šesti put zaredom održali Međunarodni likovno-literarno-novinski natječaj „Bogatstvo različitosti“ na koji je pristiglo preko 540 radova iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Njemačke, Slovačke, Hrvatske i Srbije. Tema je ovogodišnjega natječaja bila „Do­brim djelima promijenimo svijet“, a autorima najuspjelijih radova nagrade su uručene na završnoj svečanosti.

» Više...

Bila je to nova prilika za druženje s vršnjacima iz Primoštena, Usore, Gornje Stubice, Osijeka, Bjelovara, Vrbovca, Oroslavja i Subotice. U uistinu bogatom programu, pjevali smo i plesali na Mjesečini 9, razgledali Palić i Suboticu, bili u katedrali i sinagogi, razvijali osjetila na biološkoj radionici, učili glagoljicu, upoznali se s tradicijom na slamarskoj i radionici roljanja, a okušali smo se i u nekim starinskim igrama.

Središnja svečanost održana je u Gradskoj knjižnici na Paliću, priredbu su svojim izvedbama obogatili školski zbor i školski tamburaški orkestar, a monologom koji je izveo na Lidranu predstavio nam se Petar Badenić, učenik II. osnovne škole Vrbovec.

» ...Manje