Бициклистичка трка

Старт

У суботу, 22. септембра, у Таванкуту је одржана међународна бициклистичка трка у организацији бициклистичког клуба „Спартак“ из Суботице. У такмичење су се укључили и ученици наше школе, који су постигли следеће резултате:

у категорији ученика 1. и 2. разреда
1. Мануел Скендеровић,
2. Лука Човић,
3. Коста Стипић;

у категорији ученика 3. и 4. разреда:
1. Алекса Чота;

у категорији ученика 5 и 6. разреда:
1. Доријан Орчић,
2. Ведран Мачковић,
3. Анте Балажевић;

у категорији ученика 7. и 8. разреда:
1. Марко Штетаковић;

у категорији ученица 7. и 8. разреда:
1. Петра Бенчик,
2. Елена Секулић.

После такмичења ученика основнe школe одржано је такмичење бициклиста којe сe бодовало за Куп Србије. Угодно суботње преподне одушевило је све таванкутски госте који су, захваливши се домаћинима на гостопримству, обећали и наставак сарадње са таванкутском основном школом.

Друштвено користан рад

Ступио је на снагу нови Правилник Минстарства просвете о примени друштвено корисног рада у основним и средњим школама.
Ученици који у школу донесу алкохол, дрогу, туку другу децу, уништавају школску имовину или допишу оцену у дневник, упоредо са изрицањем васпитне мере мораће и на друштвено користан рад.

Тамбураши у Пољској

Тамбураши у Пољској

Уученици наше школе, а уједно – таванкутски и љутовачки тамбураши, били су на турнеји у пољском месту Goleniów. У организацији Театра Брама, они су учествовали на завршници дела фестивала „Људски мозаик” европском пројекту под називом „Caravan next”… (Прочитај више)

Концерт Хрватске глазбене удруге

Краљице и пастири

У свечаној сали Градске куће у Суботици, 07. септембра 2018. године, под покровитељством града Суботице и ХГУ „Фестивала Буњевачких писама“ одржан је концерт Хрватске глазбене удруге. Концерт су отворили чланови школског хора који су певали „Краљичке“ песме. Краљице су биле девојке у ношњама којe су ишле са пастирима по селу и певале током „Тjелова“. Катарина Мамужић, ученица другог разреда, наступила је с песмом „Ђувегије ди сте да сте“. Ученик осмог разреда, Никола Вујић, наступао је са оркестром Хрватске глазбене удруге. Сви гледаоци били су задовољни концертом, као и учесници.

Сликарска радионица

Сликари на делу


Академски сликари: Роберт Самарџић, Мартина Грациа и Изабела Хрен из Републике Хрватске, одржали су 01. септембра, под покровитељством Загребачке жупаније, сликарску радионицу у нашој школи у којој је учествовало 26 ученика. Одржане су две радионице: сликање на платну и сликање мора.
Све активности на радионицама су успешно завршене и сви учесници су били задовољни својим радовима, као и самим радионицама (види галерију слика).