Посета LABUS сајму

У уторак, 17. септембра, је шездесет ученика из наше школе, као и из школа: „Матко Вуковић“ из Суботице и „Владимир Назор“ из Ђурђина, осморо наставника и директорица наше школе, посетило LABUS сајам у Осијеку.
На сајам смо ишли захваљујући позиву Заједнице техничке културе Осијечко-барањске жупаније и њиховог секретара, професора Иве Гргића.
LABUS сајам - лабораторија за ученике средњих и основних школа одржава се по трећи пут на Факултету електротехнике, рачунарства и информатичких технологија - FERIT. Део сајма LABUS је и пројекат Славонска STEM еволуција у склопу кога су ученици били у могућности посетити мноштво презентација и радионица отвореног типа, као и активно учествовати у радионицама затвореног типа из подручја програмирања мобилних уређаја. Ученици су имали прилику видети како функционишу роботи, упознати како их „научити“ да раде оно што желимо, научити их да пролазе кроз лавиринт, забавити се управљајући роботом током фудбалске утакмице и још пуно тога.
После завршених активности обишли смо и осијечку Тврђаву и прошетали променадом поред реке Драве.
Захваљујући Заједници техничке културе Осијечко-барањске жупаније провели смо један угодан дан, дружећи се и учећи о напредним научним дисциплинама.

Дан града 2019.

Ученици наше школе учествовали су, у суботу 31. августа, у програму обележавања Дана града Суботице. Извели су представу „Пуж на царинском прегледу“, која је развеселила публику на градском тргу и у којој су мали глумци вешто изнели своје улоге.

Текст: Јосипа Копиловић

Дарио и Фестивал филма на Палићу

На Европском филмском фестивалу на Палићу узеће учешће и наш ученик Дарио Војнић Хајдук (однедавно средњошколац), који је сарадник на пројекту „FILMY – Филмска уметност повезује младе људе“.
Пројекат FILMY заједнички реализују Отворени универзитет из Суботице и Центар за организацију догађаја и медијских активности из Сегедина у Мађарској.
У оквиру Фестивала ће 21. јула бити приказан филм настао, као резултат рада младих људи из Сегедина и Суботице, у оквиру овог пројекта.

Поправни испити у августу

Припремна настава за полагање поправних испита, у августовском испитном року, ће се одржавати од 19. до 23. августа 2019. године према следећем распореду:
- Математика од 8.00 часова и
- Енглески језик од 9.30 часова.

У понедељак 26. августа 2019. године одржаће се писмени део пооправног испита, и то према следећем распореду:
- Математика од 8.00 часова и
- Енглески језик од 11.00 часова.

У уторак 27. августа 2019. године одржаће се усмени део поправног испита, и то према следећем распореду:
- Енглески језик од 8.00 часова и
- Математика од 11.00 часова.

Чланови комисија поправног испита су:
- Енглески језик:
Мирослав Рауш, Љиљана Јурчак и Страхиња Костић;
- Математика:
Ивана Вуковић, Славко Бенчик и Зоран Ђерег.

Расподела ученика за упис у средње школе

Завршена је расподела ученика за упис у средње школе за школску 2019/20. годину. Сви ученици су распоређени у првом кругу уписа.
Честитамо и желимо вам успешан наставак школовања!