Epidemija gripe – arhiva

Podijeli sa prijateljima

Obavijest

Epidemije gripe u Vojvodini „zatvorila“ škole i vrtiće

U Vojvodini je zbog epidemije gripe od sutra, 12. veljače, obustavljen boravak djece u vrtićima i nastava u školama, priopćila je Pokrajinska vlada.
Odluku o privremenoj obustavi rada predškolskih ustanova i škola donio je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, a na osnovi preporuke Pokrajinskoga sekretarijata za zdravstvo i Instituta za javno zdravlje Vojvodine.
Zbog zaštite zdravlja djece, nastava se obustavlja od 12. do 21. veljače. Odluka o načinu nadoknade propuštenoga obrazovno-odgojnoga rada bit će donijeta naknadno.
Prvi je sljedeći nastavni dan ponedjeljak, 24. veljače.
Naša će škola, radnim danima, imati dežurstvo dijela osoblja u vremenu od 08:00 do 13:00 sati.

Prijevod: Morena Rendulić


Matematičarke u Gradskoj vijećnici

Podijeli sa prijateljima

Učenicama koje su postigle zapažen uspjeh na Općinskom natjecanju iz matematike, u srijedu 12. veljače, uručene su diplome i pohvale u Gradskoj vijećnici u Subotici.
Diploma je dodijeljena Lari Šegini - razred 4. b, a pohvale su dodijeljene: Miljani Antal - razred 4. b, Teolindi Glavaš - razred 5. a i Ani Davčik - razred 6. b.
Čestitamo našim učenicama na postignutim rezultatima i želimo im puno uspjeha u daljnjem natjecanju.

Svečanost u Domu kulture

Podijeli sa prijateljima

U petak, 7. veljače, proslavili smo Dan škole u Domu kulture u Tavankutu. Proslavu su uveličali svojim nastupima: klapa Levanda iz Samobora i ženski pjevački zbor HKD-a Napredak - podružnice Usora-Tešanj.
Osim gostiju iz naše Srbije, u programu su sudjelovali: gosti iz Republike Hrvatske i Republike Mađarske, predstavnici kulturnih institucija, predstavnici hrvatske zajednice, učenici, nastavnici i roditelji. Pročitajte više

Dan škole

Podijeli sa prijateljima

U petak, 7. februara, obeležili smo Dan škole u tavankutskom Domu kulture. Proslavu su uveličali svojim nastupima: klapa Levanda iz Samobora i ženski pevački hor HKD-a Napredak - podružnice Usora-Tešanj.
Programu su prisustvovali, pored gostiju iz naše Srbije, i gosti iz Republike Hrvatske i Republike Mađarske, predstavnici kulturnih institucija, predstavnici hrvatske zajednice, učenici, nastavnici i roditelji. Pročitajte više

Slamarska radionica u vrtiću Winnieland

Podijeli sa prijateljima

Učenici naše škole, koji pohađaju slamarsku sekciju, i nastavnica Ivana Vuković posjetili su vrtić Winnieland u Subotici i održali slamarsku radionicu. U sklopu projekta, koji provodi vrtić na temu interkulturalnosti, donijeli smo naše običaje i kulturnu baštinu te ih prenijeli na mlađe generacije.
Mališani su oduševljeno promatrali kako se stvaraju slike i predmeti od slame, a kasnije su se i sami okušali u izradi čestitke od slame.

Prijevod: Morena Rendulić

British Council, m:Bit i mi

Podijeli sa prijateljima

Na svečanosti održanoj 28. siječnja u Beogradu, British Council donirao je 17.500 micro:bit računala predstavnicima škola u Srbiji koje sudjeluju u obrazovnome programu „Škole za 21. vek“, a koji financira Vlada Velike Britanije.
Bili su prisutni ravnatelji 480 osnovnih škola iz Srbije koje su dobile micro:bit računala, a koje će učenici koristiti za programiranje. micro:bit računala dobile su osnovne škole s područja grada Beograda, Novoga Sada i gradova Zapadne Srbije. Događaju su prisustvovali: Ana Brnabić – predsjednica Vlade Republike Srbije, Mladen Šarčević – ministar prosvjete, znanosti i tehnološkoga razvoja, Sian MacLeod – britanska ambasadorica u Srbiji i Clare Sears – ravnateljica British Council-a u Srbiji.

» Više...


Tijekom svečanosti, bila je organizirana i izložba micro:bit projekata. Na izložbi su predstavljeni najuspješniji i najkreativniji projekti koje su učenici osnovnih škola ostvarili uz pomoć micro:bit -a tijekom dosadašnjega programa. Među desetak prikazanih projekata, našao se i projekt naše škole. Projekt Klon Gupčeve lipe – fenološka meteorološka mjerenja kojim su, Ognjen Berberović i Stefan Saulić, učenici 7. c odjela pobijedili na natjecanju iz programiranja održanome u Zrenjaninu 29. studenoga prošle godine. Predsjednica Vlade Republike Srbije, ministar prosvjete kao i mnogobrojni gosti posjetili su izložbu i razgovarali s učenicima koji su im predstavili svoje radove.
Održana je i panel diskusija na kojoj su sudjelovali predstavnici škola i ministarstva, gdje su prisutni imali priliku razgovarati o primijeni novih tehnologija u obrazovnome sustavu Srbije i čuti iskustva Dalibora Todorovića, nastavnika informatike, nagrađenoga za najbolje održani sat korištenjem micro:bit računala.

» ...Manje

Pogledajte galeriju slika

Prijevod: Morena Rendulić