Posjet LABUS sajmu

U utorak, 17. rujna, šezdeset je učenika iz naše škole te škola: „Matko Vuković“ iz Subotice i „Vladimir Nazor“ iz Đurđina i osmero učitelja i ravnateljica naše škole, sudjelovalo na LABUS sajmu u Osijeku.
Na sajam smo išli po pozivu Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije i njihovoga tajnika, profesora Ive Grgića.
LABUS sajam - laboratorij za učenike srednjih i osnovnih škola održava se po treći puta na Fakultetu elektrotehnike, računalstva i informacijskih tehnologija - FERIT. Dio je sajma LABUS i projekt Slavonska STEM evolucija u sklopu kojega su učenici bili u mogućnosti posjetiti mnoštvo prezentacija i radionica otvorenoga tipa, kao i aktivno sudjelovati u radionicama zatvorenoga tipa iz područja programiranja mobilnih uređaja. Učenici su imali priliku vidjeti kako funkcioniraju roboti, upoznati kako ih „naučiti“ da rade ono što želimo, naučiti ih da prolaze kroz labirint, zabaviti se upravljajući robotom tijekom nogometnoga meča i još puno toga.
Nakon završenih aktivnosti obišli smo i osječku Tvrđu te se prošetali promenadom pokraj rijeke Drave.
Zahvaljujući Zajednici tehničke kulture Osječko-baranjske županije proveli smo jedan ugodan dan, družeći se i učeći o naprednim znanstvenim disciplinama.

Tekst: Branko Stantić
Korektura: Morena Rendulić

Dan grada 2019. godine

Učenici naše škole sudjelovali su, u subotu 31. kolovoza, u programu obilježavanja Dana grada Subotice. Izveli su predstavu „Puž na carinskome pregledu“, koja je razveselila publiku na gradskome trgu i u kojoj su mali glumci vješto iznijeli svoje uloge.

Prijevod: Morena Rendulić

Dario i Festival filma na Paliću

Na Europskome filmskom festivalu, na Paliću, sudjelovat će i naš učenik Dario Vojnić Hajduk (odnedavno srednjoškolac), koji je suradnik na projektu „FILMY – Filmska umjetnost povezuje mlade ljude“.
Projekt FILMY zajednički realiziraju Otvoreni univerzitet iz Subotice i Centar za organizaciju događaja i medijskih aktivnosti iz Segedina u Mađarskoj.
U okviru Festivala 21. će srpnja biti prikazan film nastao, kao rezultat rada mladih ljudi iz Segedina i Subotice, u okviru ovoga projekta.

Prijevod: Morena Rendulić

Popravni ispiti u kolovozu

Pripremna nastava za polaganje popravnih ispita održavat će se od 19. do 23. kolovoza 2019. godine prema sljedećem rasporedu:
- Matematika od 8.00 sati i
- Engleski jezik od 9.30 sati.

U ponedjeljak 26. kolovoza 2019. godine održat će se pisani dio popravnoga ispita, i to prema sljedećem rasporedu:
- Matematika od 8.00 sati i
- Engleski jezik od 11.00 sati.

U utorak 27. kolovoza 2019. godine održat će se usmeni dio popravnoga ispita, i to prema sljedećem rasporedu:
- Engleski jezik od 8.00 sati i
- Matematika od 11.00 sati.

Članovi komisija popravnoga ispita:
- Engleski jezik:
Miroslav Rauš, Ljiljana Jurčak i Strahinja Kostić.
- Matematika:
Ivana Vuković, Slavko Benčik i Zoran Đereg.

Prijjevod: Morena Rendulić