Okružno prvenstvo u atletici

Na Gradskom stadionu u Subotici, u utorak 26. marta 2019. godine, održano je Okružno prvenstvo u atletici učenika osnovnih i srednjih škola. Na takmičenju su učestvovali i učenici naše škole: Nađa Kopilović, Aleksa Stanković, Petra Benčik, Anamarija Ivković, Milica Gedović i Željana Horvat. Učenica Nađa Kopilović (5.b) je osvojila 1. mesto u bacanju kugle, Anamarija Ivković (8.b) je je osvojila 1. mesto u skoku u dalj, a učenica Milica Gedović (8.b) je osvojila 3. mesto u bacanju kugle. Nađa Kopilović i Anamarija Ivković su se plasirale na Regionalno prvenstvo u atletici koje će biti održano u Novom Sadu.
Čestitamo našim učenicima na postignutim rezultatima!

Tekst: Miroslav Rauš

Tehničko i informatičko obrazovanje

U subotu, 16. marta 2019. u OŠ „Vuk Karadžić“ u Bajmoku, održano je Gradsko takmičenje učenika osnovnih škola iz tehničkog i informatičkog obrazovanja. Na takmičenju su učestvovali i učenici šestog i sedmog razreda naše škole: Marija Saulić, Anastasija Obradović, Dorijan Orčić, Ivan Nađ, Milica Tikvicki i Luka Horvat. Učenik Luka Horvat (7.c) je osvojio 2. mesto, a učenik Ivan Nađ (7.c) je osvojio 3.mesto i plasirali su se na Okružno takmičenje.
Čestitamo našim učenicima na postignutim rezultatima!

Tekst: Miroslav Rauš

Takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture

U nedelju, 17. marta 2019. godine, u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Subotici održano je Opštinsko takmičenje učenika osnovnih škola iz srpskog jezika i jezičke kulture. Na takmičenju su učestvovali i učenici petog, sedmog i osmog razreda naše škole. Učenica Lenka Todosijević (5.b) je osvojila 2. mesto i plasirala se na Okružno takmičenje. Anđela Stantić (5.b) je osvojila 4. mesto, a Maja Pisarić (7.b) 5. mesto.
Čestitamo našim učenicima na postignutim rezultatima!

Tekst: Miroslav Rauš

Buduća filmska imena

U našoj školi se privodi kraju snimanje kratkog igranog filma pod nazivom „Salaš”, koji režira Dario Vojnić Hajduk, učenik 8.a razreda i koji se, već duže vreme, bavi - i snimanjem i fotografisanjem.
Ekipa filma se sastoji od 11 članova, a snimanje se odvija u objektu škole i na Etno salašu „Balažević“. Veliku podršku pri snimanju je pružila naša škola, kao i HKPD „Matija Gubec“ iz Tavankuta.
Scenario filma su napisali Dario Vojnić Hajduk i Marijana Gadžur, učenici 8.a razreda, a glavni glumci su: Melisa Gadžur, učenica 7.a razreda, Ivan Vuković, učenik 7.a razreda, i David Krasnić, učenik 8.c razreda.
Film bi trebalo da bude završen do sredine maja meseca.

U polufinalu HIPPO takmičenja

Petoro naših učenika: Ivan Horvat (2.d), Ana Davčik (5.b), Bojana Knežević (5.b), David Katrinka (8.b) i Ana Skenderović (8.c), su u svojim kategorijama među 10 posto najbolje rangiranih učenika u našoj zemlji i plasirali su se u polufinale HIPPO međunarodnog takmičenja iz engleskog jezika koje će se održati krajem.marta meseca.
Čestitamo našim učenicima i želimo im puno sreće u polufinalu!

Prevod:Miroslav Rauš