Конкурс – Ружичасте мајице

Основна школа „Јован Микић“ из Суботице позива основне школе да се пријаве за учешће на Конкурс: „Школу у ружичастом волим, без насиља молим!", у циљу обележавања Дана борбе против вршњачког насиља - дана који је у свету познат под именом Дан ружичастих мајица (eng. Pink Shirt Day). Пријаве можете слати до понедељка, 22. фебруара 2021. године, у 10:00 часова.
Позивамо Вас да се одазовете на Конкурс и на тај начин дате допринос превенцији вршњачког насиља. Унапред се радујемо сарадњи са Вама.

Прочитај више

Тим за заштиту од ДНЗЗ ОШ „Јован Микић“, Суботица

Дан државности

Ово је државни празник Републике Србије који се празнује 15. и 16. фебруара, а установљен у спомен на дан када је на збору у Орашцу 1804. године дигнут Први српски устанак, као дан сећања на почетак Српске револуције, а такође се прославља и као Дан уставности Србије у спомен на дан када је у Крагујевцу 1835. године издат и заклетвом потврђен први Устав Књажевства Србије - Сретењски устав.

Тим поводом ученици виших разреда су израдили пано на коме су представљене најзначајније личности из тог периода (Ђорђе Петровић - Карађорђе, Димитрије Давидовић и Милош Обреновић).

Текст:Мирослав Стипић

Дан школе

...Представници Ученичког парламента - Катарина Шегина и Анте Вуковић, положили су венац на споменик Матији Гупцу.
Ученик 7.б одељења, Андреас Дамјаноски, извео је рецитацију „Има једна школа драга“...

Прочитајте више.