Konkurs – Ružičaste majice

Osnovna škola „Jovan Mikić“ iz Subotice poziva osnovne škole da se prijave za učešće na Konkurs: „Školu u ružičastom volim, bez nasilja molim!", u cilju obeležavanja Dana borbe protiv vršnjačkog nasilja - dana koji je u svetu poznat pod imenom Dan ružičastih majica (eng. Pink Shirt Day). Prijave možete slati do ponedeljka, 22. februara 2021. godine, u 10:00 časova.
Pozivamo Vas da se odazovete na Konkurs i na taj način date doprinos prevenciji vršnjačkog nasilja. Unapred se radujemo saradnji sa Vama.

Pročitaj više

Tim za zaštitu od DNZZ OŠ „Jovan Mikić“, Subotica

Dan državnosti

Ovo je državni praznik Republike Srbije koji se praznuje 15. i 16. februara, a ustanovljen u spomen na dan kada je na zboru u Orašcu 1804. godine dignut Prvi srpski ustanak, kao dan sećanja na početak Srpske revolucije, a takođe se proslavlja i kao Dan ustavnosti Srbije u spomen na dan kada je u Kragujevcu 1835. godine izdat i zakletvom potvrđen prvi Ustav Knjaževstva Srbije - Sretenjski ustav.

Tim povodom učenici viših razreda su izradili pano na kome su predstavljene najznačajnije ličnosti iz tog perioda (Đorđe Petrović - Karađorđe, Dimitrije Davidović i Miloš Obrenović).

Tekst:Miroslav Stipić