За баке и деке

Учитељице: Јелена, Татјана и Зорица и наставници енглеског језика: Страхиња и Светлана, заједно са васпитачицом Јелицом, су 4. новембра припремили приредбу за баке и деке. Након песмица, скечева и рецитација, деца су се такмичила, у пару са бакама и декама, у разним старинским вештинама. Сви такмичари награђени су аплаузом, али и поклонима. Захваљујемо се на сарадњи свим родитељима, који су - од израде костима за скечеве, преко издашних донација хране и кућних потрепштина за поклоне, до печења колача за сву децу, допринели да овај догађај буде права свечаност. Погледајте галерију слика.

Текст: Татјана Нимчевић

Дан примирја у Великом рату

Ученици осмог разреда су, украшавањем паноа, упознали своје вршњаке о
овом важном празнику - како за нашу земљу, тако и за цео свет.

Такст: Мирослав Стипић

3.б у Суботици

Ученици 3.б разреда, у пратњи своје учитељице Љубице и вјероучитељице Зорице, посетили су (19. октобра) неке од суботичких верских објеката.Циљ излета у Суботицу и амбијентаног часа је био препознати верска обележја у својој околини, како на сакралним објектима, тако и на секуларним и увидети важност вере за суграђане.
Посетили смо капелу Св. Рока, која је подигнута у спомен ослобађања од куге у 18. веку на месту где су погубљени у 17. веку бранитељи Суботице од најезде Турака. Тада смо отишли у фрањевачки самостан и цркву Св. Михајла и упознали се са симболима у сакралном простору. Пут истраживања смо наставили поред суботичке Градске куће и дошли смо до Плаве фонтане поред које стоји велики споменик подигнут у част Пресветог Тројства. Осврнули смо се на нашу Градску кућу и видели да у грбу Суботице стоји лик велике светице и учитељице Цркве и заштитнице Суботице св. Терезе Авиљске. Наставили смо поход верским објектима и отишли у суботичку синагогу, која је настала почетком 20. века и изграђена је у стилу сецесије. Опчинила нас је својом лепотом. Направили смо везу између хришћанства и јудаизма. Симболи у сакралном простору нам много значе и добро је разумети њихову примену у верском животу.
Додатни печат и општи утисак излета и амбијентаног часа је употпунио топли јесењи дан. Дан је био - једноставно, испуњен топлим бојама и осећањима.

Посета Сајму књига у Београду

Ученици наше школе посетили су 65. Сајам књига у Београду. У пратњи својих наставника, имали су прилике да обиђу штандове познатих издавача, као и да купе жељене књиге. Након обиласка Сајма и кратког предаха, уследио је одлазак у позориште Теразије где су уживали у фантастичном мјузиклу Црни лептир. Уз осмех и песму завршио се овај прелеп дан доласком у Таванкут у вечерњим сатима.

Текст: Сандра Илић Костић