Za bake i deke

Učiteljice: Jelena, Tatjana i Zorica i nastavnici engleskog jezika: Strahinja i Svetlana, zajedno sa vaspitačicom Jelicom, su 4. novembra pripremili priredbu za bake i deke. Nakon pesmica, skečeva i recitacija, deca su se takmičila, u paru sa bakama i dekama, u raznim starinskim veštinama. Svi takmičari nagrađeni su aplauzom, ali i poklonima. Zahvaljujemo se na saradnji svim roditeljima, koji su - od izrade kostima za skečeve, preko izdašnih donacija hrane i kućnih potrepština za poklone, do pečenja kolača za svu decu, doprineli da ovaj događaj bude prava svečanost. Pogledajte galeriju slika.

Tekst: Tatjana Nimčević

Dan primirja u Velikom ratu

Učenici osmog razreda su, ukrašavanjem panoa, upoznali svoje vršnjake o
ovom važnom prazniku - kako za našu zemlju, tako i za ceo svet.

Takst: Miroslav Stipić

3.b u Subotici

Učenici 3.b razreda, u pratnji svoje učiteljice Ljubice i vjeroučiteljice Zorice, posetili su (19. oktobra) neke od subotičkih verskih objekata.Cilj izleta u Suboticu i ambijentanog časa je bio prepoznati verska obeležja u svojoj okolini, kako na sakralnim objektima, tako i na sekularnim i uvideti važnost vere za sugrađane.
Posetili smo kapelu Sv. Roka, koja je podignuta u spomen oslobađanja od kuge u 18. veku na mestu gde su pogubljeni u 17. veku branitelji Subotice od najezde Turaka. Tada smo otišli u franjevački samostan i crkvu Sv. Mihajla i upoznali se sa simbolima u sakralnom prostoru. Put istraživanja smo nastavili pored subotičke Gradske kuće i došli smo do Plave fontane pored koje stoji veliki spomenik podignut u čast Presvetog Trojstva. Osvrnuli smo se na našu Gradsku kuću i videli da u grbu Subotice stoji lik velike svetice i učiteljice Crkve i zaštitnice Subotice sv. Tereze Aviljske. Nastavili smo pohod verskim objektima i otišli u subotičku sinagogu, koja je nastala početkom 20. veka i izgrađena je u stilu secesije. Opčinila nas je svojom lepotom. Napravili smo vezu između hrišćanstva i judaizma. Simboli u sakralnom prostoru nam mnogo znače i dobro je razumeti njihovu primenu u verskom životu.
Dodatni pečat i opšti utisak izleta i ambijentanog časa je upotpunio topli jesenji dan. Dan je bio - jednostavno, ispunjen toplim bojama i osećanjima.

Poseta Sajmu knjiga u Beogradu

Učenici naše škole posetili su 65. Sajam knjiga u Beogradu. U pratnji svojih nastavnika, imali su prilike da obiđu štandove poznatih izdavača, kao i da kupe željene knjige. Nakon obilaska Sajma i kratkog predaha, usledio je odlazak u pozorište Terazije gde su uživali u fantastičnom mjuziklu Crni leptir. Uz osmeh i pesmu završio se ovaj prelep dan dolaskom u Tavankut u večernjim satima.

Tekst: Sandra Ilić Kostić