Ученички парламент наградио најузорније одељење

Приликом првог састанка Ученичког парламента чланови су дали идеју да се на крају полугодишта награди одељење које буде имало најмање дисциплинских уписа и најмање изречених мера. Последње недеље првог полугодишта, у сарадњи са школским психологом, чланови Ученићког парламента су анализирали дневнике и дошли до податка да је најузорније одељење - 8.б, које је имало само два уписа. Ученици и одељенски старешина 8.б награђени су, последњег радног дана првог полугодишта, чоколадама. Ученички парламент је одлучио и да „казни“ одељење са највећим бројем уписа, те су ученици 6.б добили љуте бомбоне.
Акцију ћемо спроводити и током другог полугодишта, те се надамо да ће слатка награда бити подстрек нашим ученицима да буду што бољи.

Текст: Биљана Воjнић Хајдук

Школско такмичење из математике

Ученици наше школе, који похађају додатну наставу математике, претходних дана показали су своје знање на школском такмичењу из математике.
Такмичењу се одазвало 16 ученика: Анђела Иршевић (3.б), Нађа Бедековић, Ања Гаџур, Теодора Еветовић, Лука Мамужић и Сташа Станковић (4.б), Хана Лебовић и Андреј Давчик (5.б), Луција Скендеровић, Филип Стипић и Јана Рудински (6.б), Миљана Антал, Лара Шегина и Немања Саулић (7.а), Лара Прћић (7.б) и Теолинда Главаш (8.а). Ученике су припремале учитељице: Љубица Францишковић и Зорица Лучић и наставнице: Ивана Вуковић и Биљана Војнић Хајдук. Најбољи међу њима пласирали су се на општинско такмичење.
Ученици који ће представљати школу на општинском такмичењу су:
- Нађа Бедековић - 4.б,
- Ања Гаџур - 4.б и
- Хана Лебовић - 5.б.
Честитамо им и желимо пуно среће у наставку такмичења!

Текст: Биљана Војнић Хајдук

У част Балинта Вујкова – Диде

У четвртак, 20. октобра у 13:00 сати, ученици наше школе присуствовали су једночасовној свечаности под називом „Народна књижевност у школи у част Балинта Вујкова - Диде“, која се одржала у дворани Буњевачког кола у Суботици. Ученици су имали прилику да погледају занимљиве представе ученика из школа у Ђурђину и Суботици и послушати занимљиве музичке тачке. Осим представа и музичког дела, током свечаности ученици су се упознали са књижевним стваралаштвом Балинта Вујкова, а у једном делу програма делиле су се бројне награде које су примили ученици који су тачно одговарали на постављена питања. На крају програма представници школа отишли су на позорницу и преузели, у име школа, збирку „Басне и приповијетке“ Балинта Вујкова. Погледајте галерију слика.