KODigranje 2020

Zahvaljujući tome što smo prošle školske godine nabavili mBot robote, učenici naše škole imali su priliku po prvi put uključiti se u natjecanje u programiranju robota pod nazivom KODigranje, koje se provodi u okviru programa Bitka za znanje.
Prvo kolo natjecanja održano je online (uživo) u razdoblju od 16. do 31. prosinca 2019. godine. Učenici su dobili zadatak koji se sastojao od izrade dodatka - držača za marker, za što smo iskoristili 3D pisač, i programiranja robota čiji je zadatak bio prijeći određenu putanju u što kraćemu vremenu i pri tome iscrtavati dva polukruga i jedan krug. Svaki je zadatak snimljen i snimka postavljena na Vimeo internet stranicu, kako bi svi sudionici mogli pratiti rad ostalih sudionika.
Našu školu predstavljali su učenici: Jonatan Sijanta (5. b), Luka Vuković (6. a), Ana Davčik (6. b), Stefan Saulić (7. c) i Ognjen Berberović (7. c). U drugo, fizičko kolo natjecanja, plasirala se 81 škola i 233 učenika Republike Srbije. Iz naše škole plasirali su se učenici s najbolje postignutim vremenom i najvećim osvojenim brojem bodova. Učenici koji će predstavljati našu školu su: Luka Vuković, Ana Davčik i Stefan Saulić.
O točnome datumu održavanja natjecanja bit ćemo naknadno obaviješteni. Prema riječima koordinatora natjecanja, natjecanje bi trebalo biti od ove godine uvršteno u službeni kalendar natjecanja osnovnih škola.
Konačne rezultate nakon isteka žalbenoga perioda možete pogledati na ovoj internet stranici.
Pogledajte video prezentaciju radova naših učenika.

Prijevod: Morena Rendulić

Odgovori