Izlet u Osijek

Učenici, koji su se svojim recitovanjem izdvojili na Pokrajinskom takmičenju u recitovanju, osvojili su nagradni izlet u Osijek. On je realizovan u organizaciji Hrvatske čitaonice iz Subotice, a priključili su mu se i Marija Žarić i Marko Iršević - učenici prvog razreda naše škole.
Deca su se veselila putu, na kome su posetili muzej Slavonija gde su se upoznali s kulturnom baštinom ovog podneblja. Prošetali su centrom Osijeka, gde su videli svečanu prazničnu atmosferu čuvenog Adventa u Osijeku. Franjevački redovnici su ih ugostili u svom samostanu gde su se okrepili ručkom, nakon čega su nastavili obilazak grada. Posetili su čuveno dečije pozorište Branko Mihaljević, gde su uživali u komičnoj predstavi „Matija i Mendolena”, koja je na njih ostavila poseban utisak svojom duhovitošću. Prisustvovali su i predstavi u tramvaju u izvođenju Bake Mrazice, koja je svojom umešnošću potpuno usadila prazničnu čaroliju u srca dece. Posetu su završili šetnjom po Osijeku u večernjim satima, gde je predstojeći praznik već uzeo maha, dok se trgom širio miris fritula i kuvanog vina mameći prolaznike, a lampice su trepereći najavljivale dolazak svetog i blagog vremena.
Povratak je bio u kasnim večernjim satima, koje su učenici proveli u autobusu, deleći svoje utiske o ovom nezaboravnom izletu. Pogledajte galeriju slika.

Ostavite odgovor