Izlet u Osijek

Učenici koji su se svojim recitiranjem izdvojili na Pokrajinskom natjecanju u recitiranju, osvojili su nagradni izlet u Osijek. On je realiziran u organizaciji Hrvatske čitaonice iz Subotice, a priključili su mu se i Marija Žarić i Marko Iršević, prvašići naše škole.
Djeca su se veselila putu, na kojemu su posjetili muzej Slavonija gdje su se upoznali s kulturnom baštinom ovog podneblja. Prošetali su centrom Osijeka, gdje su vidjeli svečanu blagdansku atmosferu čuvenog Adventa u Osijeku. Franjevački redovnici su ih ugostili u svom samostanu gdje su se okrijepili ručkom, nakon čega su nastavili obilazak grada. Posjetili su čuveno dječje kazalište Branko Mihaljević, gdje su uživali u komičnoj predstavi „Matija i Mendolena” koja je na njih ostavila poseban dojam svojom duhovitošću. Prisustvovali su i predstavi u tramvaju u izvedbi Bake Mrazice, koja je svojom umješnošću potpuno usadila blagdansku čaroliju u srca djece. Posjet su završili šetnjom po Osijeku u večernjim satima, gdje je blagdanska atmosfera već uzela maha dok se trgom širio miris fritula i kuhanog vina mameći prolaznike, a lampice su trepereći najavljivale dolazak svetog i blagog vremena.
Povratak je realiziran u kasnim večernjim satima koje su učenici proveli u autobusu, dijeleći svoje dojmove o ovom nezaboravnom izletu. Pogledajte galeriju slika.

Tekst: Ana Kopunović Legetin

Odgovori