Svetski dan hrane

Učenici od 1. do 4. razreda obeležili su Svetski dan hrane i hleba nizom aktivnosti. Tematski su uredili pano na glavnom ulazu škole, posetili su pekaru Beli golub, prezentovali su drugarima piramidu ishrane i značaj zdrave hrane za pravilan rast i razvoj dece, zatim su imali praktičan rad u školskoj kuhinji gde su uz pomoć kuvarice pravili lakumiće i na taj način savladali veštinu oblikovanja testa i predstvili jedno od tradicionalnih peciva našeg sela. Pripremili su prigodne tekstove i izreke o hlebu i prezentovali ih drugarima.
Na današnjim aktivnostima, učenici su učeći jedni od drugih shvatili i proširili znanje o značaju raznovrsne ishrane za zdravlje. Kroz navedene aktivnosti upoznali su i značaj hleba u ishrani ljudi, zatim ulogu hleba u običajima, kao deo religije, kroz izreke i kao inspiraciju umetnika za stvaranje književnih i likovnih dela. Pogledajte galeriju slika.

Tekst: Mirjana Savanov

Ostavite odgovor