Окружно првенство у атлетици

На Градском стадиону у Суботици, у уторак 26. марта 2019. године, одржано је Окружно првенство у атлетици ученика основних и средњих школа. На такмичењу су учествовали и ученици наше школе: Нађа Копиловић, Алекса Станковић, Петра Бенчик, Анамарија Ивковић, Милица Гедовић и Жељана Хорват. Ученица Нађа Копиловић (5.б) је освојила 1. место у бацању кугле, Анамарија Ивковић (8.б) је је освојила 1. место у скоку у даљ, а ученица Милица Гедовић (8.б) је освојила 3. место у бацању кугле. Нађа Копиловић и Анамарија Ивковић су се пласирале на Регионално првенство у атлетици које ће бити одржано у Новом Саду.
Честитамо нашим ученицима на постигнутим резултатима!

Текст: Мирослав Рауш

Tехничко и информатичко образовањe

У суботу, 16. марта 2019. у ОШ „Вук Караџић“ у Бајмоку, одржано је Градско такмичење ученика основних школа из техничког и информатичког образовања. На такмичењу су учествовали и ученици шестог и седмог разреда наше школе: Марија Саулић, Анастасија Обрадовић, Доријан Орчић, Иван Нађ, Милица Тиквицки и Лука Хорват. Ученик Лука Хорват (7.ц) је освојио 2. место, а ученик Иван Нађ (7.ц) је освојио 3.место и пласирали су се на Окружно такмичење.
Честитамо нашим ученицима на постигнутим резултатима!

Текст: Мирослав Рауш

Математика – окружно такмичење

У суботу, 23. марта 2019. године, у ОШ „Кизуп Иштван“ у Суботици одржано је Oкружно такмичење ученика основних школа из математике. Ученице Петра Мачковић, Теолинда Главаш (4.б) и Ана Давчик (5.б) су освојиле 3. место.
Честитамо нашим ученицaма на постигнутим резултатима!

Текст: Мирослав Рауш

Такмичење из српског језика и језичке културе

У недељу, 17. марта 2019. године, у ОШ „Јован Јовановић Змај“ у Суботици одржано је Oпштинско такмичење ученика основних школа из српског језика и језичке културе. На такмичењу су учествовали и ученици петог, седмог и осмог разреда наше школе. Ученица Ленка Тодосијевић (5.б) је освојила 2. место и пласирала се на Окружно такмичење. Анђела Стантић (5.б) је освојила 4. место, а Маја Писарић (7.б) 5. место.
Честитамо нашим ученицима на постигнутим резултатима!

Текст: Мирослав Рауш

Будућа филмска имена

У нашој школи се приводи крају снимање кратког играног филма под називом „Салаш”, који режира Дарио Војнић Хајдук, ученик 8.а разреда и који се, већ дуже време, бави - и снимањем и фотографисањем.
Екипа филма се састоји од 11 чланова, а снимање се одвија у објекту школе и на Етно салашу „Балажевић“. Велику подршку при снимању је пружила наша школа, као и ХКПД „Матија Губец“ из Таванкута.
Сценарио филма су написали Дарио Војнић Хајдук и Маријана Гаџур, ученици 8.а разреда, а главни глумци су: Мелиса Гаџур, ученица 7.а разреда, Иван Вуковић, ученик 7.а разреда, и Давид Краснић, ученик 8.ц разреда.
Филм би требало да буде завршен до средине маја месеца.

У полуфиналу HIPPO такмичења

Петоро наших ученика: Иван Хорват (2.д), Ана Давчик (5.б), Бојана Кнежевић (5.б), Давид Катринка (8.б) и Ана Скендеровић (8.ц), су у својим категоријама међу 10 посто најбоље рангираних ученика у нашој земљи и пласирали су се у полуфинале HIPPO међународног такмичења из енглеског језика које ће се одржати крајем.марта месеца.
Честитамо нашим ученицима и желимо им пуно среће у полуфиналу!

Превод:Мирослав Рауш