Državno natjecanje iz Hrvatskoga jezika i jezične kulture

U subotu 18. svibnja 2019. u OŠ „Vladimir Nazor“ u Đurđinu održalo se državno natjecanje iz Hrvatskoga jezika i jezične kulture. Našu školu predstavljala je Melisa Gadžur, učenica 7. a razreda koja je osvojila sjajno 2. mjesto. Njezina je mentorica bila Morena Rendulić.
Čestitamo našoj Melisi na upornosti i predanome radu koji su sa sobom donijeli sjajan rezultat te joj želimo jednako toliko entuzijazma te uspjeha i sljedeće godine!

“Willkommen” Wettbewerb

Naša škola je, drugu godinu zaredom, sudjelovala u natjecanju iz stranih jezika u organizaciji Njemačko-austrijskog kulturno edukativnog Centra Willkommen. Natjecanje je održano u subotu, 18.5.2019. od 9.00 do 13.00, a dežurne nastavnice su bile Zorica Lučić i Marica Skenderović. Našu školu su predstavljala tri učenika koja su se natjecala u znanju iz engleskog i njemačkog jezika: Ana Davčik (5.b), Bojana Knežević (5.b), i David Katrinka (8.b). Rezultati natjecanja će biti poznati u roku od mjesec dana.
Želimo mnogo sreće našim učenicima.

XXIII Republička smotra učeničkih zadruga

На позив председника Савеза УЗ Србије, Слободана Поповића били смо учесници 23. Републичке смотре Ученичких задруга Србије, која се одржала у ОШ „Ратко Павловић – Ћићко“ у Прокупљу 17. и 18. маја.
Нашу задругу представљале су ученице Вања Вуковић и Вања Дубајић и наставнице Милена Предојевић и Ивана Вуковић.
Смотра се састојала из два такмичарска дела: изложба и практичан рад.
Представили смо се честиткама, предметима, накитом и минијатурама од сламе, као и презентацијом радионице израде честитки и букмаркера у техници сламе.

Текст: Ивана Вуковић

Jubilarni 10. susret Go-Car-Go

Dana 14. i 15. svibnja 2019. godine, učenici sedmih razreda Valentina Stanišić, Dunja Serenče, Mihajla Štrban i Deni Čupak te dvoje mentora Predrag Bedeković i Branko Stantić sudjelovali na 10. susretu GO-CAR-GO u Školskom centru u Ptuju u Sloveniji.
Na ovogodišnjem jubilarnom susretu sudjelovalo je 32 tima (25 iz Republike Slovenije, 6 iz Republike Hrvatske i mi iz Republike Srbije). Zbog kiše koja je neprestano padala, cijeli događaj se odvijao u školskoj dvorani i prostorijama škole. Zbog toga su izmijenjene uobičajene natjecateljske discipline (slalom i veleslalom), te su se timovi natjecali u vremenu prelaska duljine od 10 metara i najvećoj ostvarenoj duljini kretanja vozila nakon puštanja sa rampe. Zbog težine našeg vozila izgledi za osvajanje nekog od prva tri mjesta bili su mali. Izgled, funkcionalnost… ekstramobila je ocjenjivala posebna komisija sastavljena od profesora Školskog centra iz Ptuja a također su i ekipe učenika ocjenjivale tri najbolja ekstramobila.
Nakon natjecateljskog dijela svi prisutni su dobili ručak posle čega je održano svečano zatvaranje i podjela potvrda i priznanja. Svi učenici dobili su potvrdu za sudjelovanje i nagrade. Ekstramobil naše škole - BOATMOBILE, dobio je priznanje za izvanredno rešenje pri izradi nadogradnje.

Republikaner Wahlen – serbische Sprache als zweites

U Osnovnoj školi „Sonja Marinković” u Novom Sadu je u, nedelju 12. maja, održano Republičko takmičenje iz Srpskog jezika kao nematernjeg. Našu školu su predstavljali učenici: Melisa Gadžur, Ivan Vuković, Marijana Gadžur i Rahela Šteković. Učenica 8.a razreda, Rahela Šteković, zasluženo je zauzela 1. mesto sa osvojenih 18,5 bodova.
Čestitamo Raheli, ali i ostalim našim učenicima na uloženom trudu i vrednom radu.

Ein bisschen Matura

Почеле су активности око уписа ученика у средње школе за школску 2019/20. годину.
Све додатне информације везане за упис ученика у средње школе и Завршног испита Мале матуре пронаћи ћете на овој страници.