HIPPO међународно такмичење из енглеског језика 2020.


Наши ученици учествују у HIPPO међународном такмичењу из енглеског језика - већ трећу годину заредом. Прелиминарна рунда је одржана у нашој школи у петак, 28. фебруара. Учествовало је 14 ученика, који су били подељени у четири категорије на основу узраста:
- Душан Урукало, Немања Војнић Хајдук, Иван Хорват - Hippo Little;
- Теолинда Главаш, Денис Краснић и Јонатан Сијанта - Hippo 1;
-
Ана Давчик, Андреас Дамјаноски, Бојана Кнежевић и Анђела Стантић - Hippo 2 и
- Душан Бајић, Огњен Берберовић, Вељко Вуковић и Стефан Саулић - Hippo 3.
У полуфинале овог такмичења пласираће се 10 посто најбоље рангираних ученика у нашој земљи.
Хвала наставницама и учитељицама: Светлани Прибичевић, Ибољи Вукобратовић, Ивани Вуковић, Данијели Раднић, Јосипи Којић и Милени Предојевић за помоћ при организацији такмичења.
Желимо нашим ученицима пуно среће! Погледајте галерију слика

Превод: Мирослав Рауш

Дан ружичастих мајица


У нашој школи је обележен Дан борбе против вршњачког насиља - Дан ружичастих мајица. Сви ученици и запосени школе су данас обукли ружичасте мајице у знак подршке борби против вршњачког насиља и на тај начин нагласили значај овог глобалног проблема.
Чланови Ученичког парламента направили су флајере и, симболичне, мале ружичасте мајице и на тај начин, кроз различите активности, упознали своје вршњаке са темом. Разговарали су о превенцији насиља међу вршњацима и на тај начин подизали свест о међусобном уважавању и толеранцији. Погледајте галерију слика

Текст: Данијела Раднић

Епидемија грипа – архива


Обавештење

Епидемија грипа у Војводини „затворила" школе и вртиће

У Војводини је епидемија грипа обуставила боравак деце у вртићима и у школама од сутра, 12. фебруара, саопштила је покрајинска влада.
Одлуку о привременој обустави рада предшколских установа и школа донео је Покрајински секретаријат за образовање, а на основу препоруке Покрајинског секретаријата за здравство и Завода за јавно здравље Војводине.
Да би заштитили здравље деце, настава се обуставља од 12. до 21. фебруара. Одлука о надокнади пропуштеног образовно-васпитног рада ће бити донешена накнадно.
Први наредни наставни дан је понедељак, 24. фебруар.
Наша школа имаће дежурство дела особља радним даном од 08:00 до 13:00 часова.


Математичарке у Градској кући


Učenicama koje su postigle zapažen uspeh na Opštinskom takmičenju iz matematike, u sredu 12. februara, su dodeljene diplome i pohvalnice u Gradskoj kući u Subotici.
Diplomu je dobila Lara Šegina - odeljenje 4.b, a pohvale su dobile: Miljana Antal - odeljenje 4.b,Teolinda Glavaš - odeljenje 5.a i Ana Davčik - odeljenje 6.b.
Čestitamo našim učenicama na postignutim rezultati i želimo im mnogo uspeha u daljem takmičenju.

Текст: Ивана Вуковић

Свечаност у Дому културе


У петак, 7. фебруара, обележили смо Дан школе у таванкутском Дому културе. Прославу су увеличали својим наступима: клапа Леванда из Самобора и женски певачки хор ХКД-а Напредак - подружнице Усора-Тешањ.
Програму су присуствовали, поред гостију из наше Србије, и гости из Републике Хрватске и Републике Мађарске, представници културних институција, представници хрватске заједнице, ученици, наставници и родитељи. Прочитајте више

„Гупчеви школарци“ број 15

Изашао је из штампе 15. број школског часописа Гупчеви школарци - за фебруар 2020. године. Куповином часописа помажете штампање наредног броја ове школске публикације, у чијој изради и уређивању заједно учествују ученици и наставници наше школе.

Сламарска радионица у вртићу Winnieland


Ученици наше школе који похађају сламарску секцију и наставница Ивана Вуковић, посетили су вртић Winnieland у Суботици и одржали сламарску радионицу. У склопу пројекта, који спроводи вртић на тему интеркултуралности, донели смо наше обичаје и културну баштину и пренели на млађе генерације.
Малишани су одушевљено посматрали како се стварају слике и предмети од сламе, а касније су се и сами опробали у прављењу честитке од сламе.

Текст и фотографије: Јосипа Којић